Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 08/05/2019

Πειθαρχική έρευνα αλλά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι φωτογραφίες δύο καρκινοπαθών κρατουμένων που εμφανίζονται σε άθλια κατάσταση να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά το αιτήματα αποφυλάκισής τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κ. Δημητρίου, παρήγγειλε να της διαβιβαστούν οι ιατρικοί φάκελοι των δύο ασθενών από το νοσοκομείο των φυλακών, με την επισήμανση να εμφανίζονται οι ασθένειές του και να συσχετιστούν και οι αιτήσεις αποφυλάκισής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να εξεταστεί αν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

[custom:google-ads]

Πειθαρχική έρευνα

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ήδη έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες τόσο του εισαγγελέα όσο και των άλλων μελών του δικαστικού συμβουλίου που απέρριψαν το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του 91χρνου καρκινοπαθούς κρατουμένου, ο οποίος μετά τη δημοσιοποίηση των δύο περιστατικών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.

Πάντως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το αίτημα για την αποφυλάκισή του απορρίφθηκε, με την εισαγγελική λειτουργό να υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τελικού σταδίου, καθώς δεν έχει τύχει καμίας θεραπευτικής αντιμετώπισης μέχρι σήμερα» και άρα δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση της σχετικής διάταξης και να αποφυλακιστεί. Ο δεύτερος κρατούμενος που έπασχε από καρκίνο στο πνεύμονα είχε πλέον πεθάνει μέσα στη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis