Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 14/09/2020

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλικής Τσιρώνη προκάλεσε η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου το περασμένο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο «Κατράκειο» Θέατρο της Νίκαιας παρουσία χιλιάδων θεατών, δίχως να τηρείται κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ενημερωτικά site και στα social media από τη συναυλία της δημοφιλούς τραγουδίστριας, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού για την ...εξόφθαλμη παραβίαση των μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως των αποστάσεων ανάμεσα στους θεατές αλλά και την χρήση μασκών.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ένα θέατρο κατάμεστο από κόσμο που εκτιμάται γύρω στα 3.000 άτομα. Οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου δεν τηρήθηκαν, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκες.

Όλα αυτά ενώ απαγορεύεται η παρουσία κόσμου στα γήπεδα και ενώ όλα τα κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια κλείνουν από τα μεσάνυχτα προς αποτροπή διάδοσης του Covid -19.

Και όμως οι διοργανωτές της συναυλίας αψήφησαν τα μέτρα και η συναυλία έγινε κανονικά στο κατάμεστο ανοικτό θέατρο με χιλιάδες θεατές.

Το χειρότερο είναι πως η συναυλία έγινε χωρίς να αντιδράσει ουδείς από τις αρχές, την Αστυνομία ή τον τοπικό Δήμο, ώστε να αποτραπεί αυτή η συνάθροιση των χιλιάδων ανθρώπων.

Ας σημειωθεί πως το «Κατράκειο» ανήκει στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και παραχωρείται σε εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Ενδιαφέρον θα έχει να διακριβωθεί και πόσα εισιτήρια κόπηκαν. Διότι αν κόπηκαν όσα δείχνουν οι φωτογραφίες, τότε αβίαστα προκύπτει πως δεν τηρήθηκε το μέτρο των αποστάσεων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Β. Τσιρώνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της συναυλίας και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους εφόσον διακριβωθεί η μη τήρηση της νομοθεσίας και των μέτρων που επιβάλλονται για τις κοινωνικές αποστάσεις.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά η οποία καλείται να διακριβώσει τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί και να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι της συναυλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων της συναυλίας.

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis