Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:27 | 23/05/2017

Τέσσερις Ισπανοί και ένας Ρώσος προσήχθησαν στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν ξημερώματα Κυριακής, γύρω από το Πολυτεχνείο. Παρότι δεν προέκυψε ενεργός συμμετοχή τους στα επεισόδια, οι πέντε αλλοδαποί εκτιμάται ότι ανήκουν στον ευρύτερο αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο και βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο σημείο των συγκρούσεων σε ένδειξη ενδιαφέροντος και αλληλεγγύης στους Eλληνες «συντρόφους» τους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τα επεισόδια ξέσπασαν στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (μετά τη λήξη πάρτι στο κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και σ’ αυτά συμμετείχαν περίπου 60 άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Εκτόξευσαν πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ κατά των διμοιριών των ΜΑΤ. Μάλιστα, ένας από τους αστυνομικούς υπέστη έγκαυμα στο χέρι, πιθανότατα από φωτοβολίδα. Οι πέντε αλλοδαποί εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από τη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αβέρωφ. Ωστόσο, δεν προέκυψε ενεργός συμμετοχή τους στα επεισόδια και αφέθησαν ελεύθεροι.

Αλλοδαποί από Ε.Ε.

Η παρουσία τους πάντως στο σημείο ενισχύει το συμπέρασμα ότι στις συγκρούσεις των αναρχικών με την αστυνομία συμμετέχουν αλλοδαποί από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο. Μόλις την 28η Απριλίου, εξάλλου, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβε έναν υπήκοο Πακιστάν ως μέλος της ομάδας αναρχικών που συνεπλάκη με άνδρες των ΜΑΤ τον Οκτώβριο του 2016, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο συγκεκριμένος 28χρονος φέρεται να έμενε σε κατειλημμένο από αναρχικούς σπίτι, στην οδό Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια, και δραστηριοποιούνταν ενεργά στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Παλαιότερα, από τους συνολικά δεκατέσσερις νεαρούς που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (Μάιος 2016) μόλις τρεις ήταν Ελληνες.

Οι υπόλοιποι ήταν τέσσερις Ιρανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Ελβετοί, ένας υπήκοος Αυστρίας και μια νεαρή Κύπρια. «Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, οι “μπαχαλάκηδες” τα σπάνε στα Εξάρχεια μέρα παρά μέρα», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Για «αντιπολιτευτικές κορώνες» τον κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis