Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 04/06/2018

Έφοδο στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκαναν οι ίδιοι, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρουν η «παρέμβαση στο γραφείο του Καλιαμπάκου έγινε για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο». 

Στο κείμενο που ανάρτησαν, μιλούν για κινδύνους για το περιβάλλον από την επιχειρούμενη εξόρυξη πετρελαίου και κάνουν αναφορά στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ήπειρο. 


[custom:google-ads]


Όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο «αυτοί οι κίνδυνοι αναγνωρίζονται και από τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνέταξε το 2012 το εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για λογαριασμό της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με επικεφαλής τον Καλιαμπάκο που έγινε για τα μάτια του κόσμου. 

Στο τέλος όμως βγάζει τη δουλειά μέλι γάλα, δηλαδή οι επιπτώσεις είναι ασήμαντες και αναστρέψιμες. Η ίδια αυτή μελέτη καθόλου δε λαμβάνει υπόψη πως στη χώρα από το 1980 μέχρι και σήμερα έχει καεί το 80% των δασικών της εκτάσεων. Επισημάνει όμως πως στην περίπτωση μη εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή οι κάτοικοι της Ηπείρου θα «πεθάνουν» από τη θλίψη τους επειδή δε θα ανοιχτούν οι συνολικά 200 θέσεις εργασίας για όσο θα διαρκέσει το έργο, μην αναφέροντας πως οι θέσεις αυτές αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό ή και επικίνδυνη ανθυγιεινή εργασία με πολλές πιθανότητες εργατικού ατυχήματος και χαμηλό ημερομίσθιο. 

Επίσης δεν υπολογίζει τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας των εξορύξεων στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Ηπειρο, οι απασχολούμενοι στη γεωργία – κτηνοτροφία καταγράφηκαν 47.665 το 2016, ενώ στο τουρισμό 12.206 το 2015, οι οποίοι δεν υπολογίζονται στα οικονομικα της μελέτης».

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο γραφείο του καθηγητή καταλήγει «απαιτούμε ΑΜΕΣΗ εγκατάλειψη των σχεδίων για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε χερσαία και θαλάσσια κοιτάσματα. Αλληλεγγύη στον αδάμαστο αγώνα των κατοίκων της Ηπείρου. Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis