Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:31 | 20/06/2020

RAP Typhoon, πατάει νάρκη και αντέχει… Το νεοαποκτηθέν θωρακισμένο όχημα στη διάθεση της ΕΚΑΜ, ήρθε να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων και να ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας. Ένα έχει διατεθεί για την Αθήνα κι ένα για τη Θεσσαλονίκη. Η επιβλητικότητα του συγκεκριμένου οχήματος είναι πέρα από λέξεις. Είναι ίσως πέρα και από φωτογραφίες. Αρκεί να το δεις μπροστά σου, που αν δεν είναι για φωτογραφία σίγουρα δε θες να το δεις. Ή μάλλον, εύχεσαι να μην είσαι από τη λάθος πλευρά. Είναι πολυειπωμένο πως το μέγεθος μετράει. Και είναι μία από τις ισχύουσες εδώ αλήθειες. Όταν δεις αυτό το μαύρο «θηρίο» να κινείται, δε σου κόβεται απλά η ανάσα, η ροή σκέψης, η όποια έννοια κλίμακας όπως την ξέρεις, σου κόβεται ο ήλιος. Και σίγουρα δεν έχεις πιο πέρα να πας. Γι’ αυτό καλύτερα αυτό το θηρίο, να κάνει βόλτες στην αυλή του και να μη βγει στο δρόμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανηφορίζουμε στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Στο γραφείο του Διοικητή, κ. Πέτρου Τζεφεράκου, η φιλοξενία είναι πάντα γενναιόδωρη, σε ανάλογη πληθωρικότητα με τη σεμνότητα. Σταθερή αντίφαση, αλλά αληθινή. Όσο πιο σπουδαίοι κάποιοι τελικά τόσο πιο ταπεινοί. Όχι γιατί το λέει το μόττο της Μονάδας: «Ταπεινός σα μοναχός, αθόρυβος σα φίδι, μαχητής, σαν πάνθηρας», αλλά γιατί έτσι είναι.

Οι χειραψίες λείπουν, οι αποστάσεις μεγαλώνουν, πρώτες καλοκαιρινές μέρες εκτός εγκλεισμού και για κείνους εκεί, τους ανθρώπους με τα μαύρα, τα νέα, οι εξελίξεις έχουν πολλές ακτινωτές αναπτύξεις.

Γιατί βρεθήκαμε εκεί, επισκέπτες της πρώτης μετα-κορωνοϊού περιόδου, σε μια φάση που μιλώντας για αντιμετώπιση εχθρού, ο συνειρμός οδηγεί σε μια μάσκα κι ένα λίτρο αντισηπτικό; Γιατί ενώ εμείς ήσυχοι παλεύαμε τις προσωπικές επιχειρήσεις αυτογνωσίας μας σε πολλά ή λίγα τετραγωνικά καραντίνας, στην ΕΚΑΜ άλλαξαν δύο πράγματα. Αποκτήθηκαν δυο υπερθωρακισμένα οχήματα και αναβαθμίστηκαν οι διαδικασίες στο περιβόητο σχολείο επιλογής, που φέρνει τους υποψηφίους ΕΚΑΜίτες αντιμέτωπους με την ετυμολογία της λέξης όριο σε κάθε της εκδοχή.

Με μετρημένες κουβέντες και πιο πολλά off the record ως συνήθως -τόσα που μόνο να φανταστεί κανείς μπορεί τι πραγματικά δε λέγεται αν έμενε ένα 24ωρο εκεί- η συζήτηση ξεκίνησε από την αξιακή της βάση. Να ξέρουμε σε ποια συνθήκη μιλάμε. Ο κ. Τζεφεράκος θέτει το μέτρο: «…Είναι επιβλητικό το θωρακισμένο. Το είδατε. Αλλά να κρατάμε το μέτρο, να παραμένουμε επαγγελματίες. Είμαστε άνθρωποι, εκτελούμε οδηγίες, σχεδιάζουμε επιχειρήσεις και τώρα το Typhoon ήρθε ως ένας σπουδαίος τεχνικός μηχανοκίνητος εξοπλισμός να καλύψει ανάγκες των επιχειρήσεων. Η πραγματικότητα είναι  ...

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα mensarena.gr

(

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis