Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 28/01/2019

Προβληματισμό, διχόνοια και σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει στο Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ.) η παράταση της θητείας του νυν αρχηγού, αντιναυάρχου Σταματίου Ράπτη για ακόμη έναν χρόνο.

Για την ιστορία, ο κ. Ράπτης προήχθη στον βαθμό του αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΛ.ΑΚΤ.)τον Φεβρουάριο του 2016. Μετά τη λήξη της θητείας του, έπειτα, δηλαδή, από δύο έτη, πήρε παράταση για ακόμη έναν χρόνο. 

Και ξαφνικά, συνέβη το πρωτάκουστο! Νέο Προεδρικό Διάταγμα ορίζει ότι η θητεία του αρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. είναι μεν διετής, όμως «δύναται να παραταθεί μέχρι κι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ)». Εν ολίγοις, εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα για την περίπτωση του αντιναυάρχου Στ. Ράπτη προκειμένου να παραμείνει αρχηγός του σώματος, παίρνοντας παράταση για επιπλέον ακόμη έναν χρόνο, εκτός από ΑΥΤΌΝ που είχε ήδη πάρει.

[custom:google-ads]



Οπως είναι λογικό, πολλοί στο Λιμενικό Σώμα κάνουν λόγο για φωτογραφικό Διάταγμα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν συμπεριλαμβάνει και αρχηγούς άλλων σωμάτων, ευεργετώντας αποκλειστικά και μόνο τον κ. Ράπτη ο οποίος για κάποιους λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε έπρεπε οπωσδήποτε να παραμείνει στη θέση του. 

Το γεγονός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση αν συνυπολογίσει κανείς τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εντός του Λιμενικού Σώματος για το πρόσωπό του.

Διχαστικές τάσεις

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο κ. Ράπτης έχει δημιουργήσει διχαστικές τάσεις εντός του σώματος, καθώς «τρέχει» επιλεκτικά (...) και χωρίς λόγο αξιωματικούς, απονευρώνοντας έτσι σημαντικές υποθέσεις, ή απομακρύνει αξιωματικούς από σημαντικά πόστα και θέσεις-κλειδιά, αποδυναμώνοντας το έργο του σώματος. 

Αποτελεί τεράστιο ερώτημα, τέλος, γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αποφάσισε να πριμοδοτήσει με έξτρα χρόνο έναν αρχηγό για τον οποίο έχει εκφραστεί δυσαρέσκεια και ο οποίος έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα. 

Αλλά κι έτσι να μην ήταν, και προβλήματα να μην είχε δημιουργήσει, «σηκώνει», αλήθεια, το Λιμενικό έναν μικρό αυτοκράτορα στους κόλπους του; Η λογική της διετούς θητείας είχε οριστεί αρχικά ακριβώς για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται τσιφλίκια στα Σώματα Ασφαλείας; Θα πρέπει, τελικά, κάποιος να μας εξηγήσει το σκεπτικό αυτής της απόφασης.

Μαρία Παναγιώτου

dimokratianews.gr, limenikanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis