Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:05 | 28/09/2015

Κατά ενός οδηγού της στρέφεται η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) επειδή μετάφερε οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο.

Όλα έγιναν το Σάββατο το βράδυ όταν ξεκίνησε η μεταφορά των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Η μεταφορά γινόταν στο πλαίσιο σχετικής εντολής που είχε εκδώσει το υπουργείο Υποδομών από τις 26 του μήνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Ήδη μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν μεταφερθεί στις κλειστές εγκαταστάσεις του γηπέδου 6 λεωφορεία με οικογένειες προσφύγων, ενώ στις 12:30 ο συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ και μέλος του «Ξεκινήματος» Αποστόλης Κασιμέρης κατευθύνθηκε προς την πλατεία για να διαπιστώσει εάν έχουν μείνει πρόσφυγες στο έλεος της βροχής.

Μιλώντας στο Έθνος, ο κ. Κασιμέρης εξηγεί: «Γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασα στην πλατεία και βρήκα καμιά πενηνταριά άτομα να είναι ακόμα εκεί, κάτω από τις τέντες δύο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και τα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον».

Αφού τους πλησίασε και τους εξήγησε την ιδιότητά του, επικοινώνησε με το γραφείο κίνησης του αμαξοστασίου του Ελληνικού προκειμένου να πάρει όχημα και να τους μεταφέρει. Αρχικά η απάντηση ήταν θετική και ο κ. Κασιμέρης κατευθύνθηκε προς τα εκεί για να πάρει όχημα. Αργότερα όμως τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε εντολή να μην βγει λεωφορείο από το αμαξοστάσιο. «Πήρα ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθυντή, ο οποίος μου είπε ότι: «τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες», λέει ο κ. Κασιμέρης ο οποίος παρά τις αντίθετες εντολές πήρε όχημα και κατευθύνθηκε προς την πύλη, την οποία όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει καθώς είχε διαφορετικές εντολές.

«Εν τω μεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το «100» και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το Συνδικάτο και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο. Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα «υπηρεσιακά» λεωφορεία» λέει ο κ. Κασιμέρης που τελικά έφτασε στην πλατεία Βικτωρίας για να παραλάβει τους πρόσφυγες.

Ο οδηγός του λεωφορείου

Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος και με ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός καθώς όταν ξεκίνησε η επιβίβαση των προσφύγων στο σημείο κατέφθασαν 3 περιπολικά που είχαν εντολή να τον συλλάβουν. Οι πρόσφυγες στην θέα των αστυνομικών τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο, ενώ στο σημείο έφθασε και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ύστερα από επικοινωνία που είχε με εργαζομένους της ΟΣΥ.

«Οι αστυνομικοί δήλωσαν στον κ. Σπίρτζη ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος τους Αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλλει μήνυση. Ο Υπουργός άρχισε τα τηλέφωνα και τελικά στις τέσσερις παρά δέκα δόθηκε εντολή και άνοιξε ο σταθμός του ηλεκτρικού της πλ. Βικτωρίας για να μπουν μέσα οι πρόσφυγες», εξηγεί ο οδηγός του λεωφορείου.

«Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι εικόνα να αστυνομικοί να κατεβάζουν από το λεωφορείο γονείς με βρέφη στην αγκαλιά», είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Έθνος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει εντελώς το προφίλ των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα «ξηλώνοντας» τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το προεδρείο της Βουλής.

 

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis