Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:01 | 08/05/2015

Έκαναν… cyber sex μέσω Skype, με τις κοπέλες που τους προσέγγισαν στο Facebook. Λίγες μέρες αργότερα είδαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους βίντεο με τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού έρωτα.

Οι δράστες, πιθανόν από τη Νιγηρία, απαιτούσαν 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών της Western union, εκβιάζοντας ότι αν δεν έδιναν τα χρήματα θα έβλεπαν «κρεμασμένο» το βίντεο των προσωπικών τους στιγμών στο προφίλ τους. Οι δράστες του εκβιασμού έμπαιναν και σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με τα θύματά τους, ρίχνοντας το ποσό έως και 500 ευρώ, που κάποιοι από τους… ξαναμμένους άνδρες κατέβαλαν, για να μην διαπομπευτούν.

Χθες, υπήρξαν 14 καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στις 40, το τελευταίο τρίμηνο. Το κύκλωμα, με δολώματα τα προφίλ, στα οποία εμφανίζονται ως όμορφες καλλίγραμμες γυναίκες, τοποθετώντας φωτογραφίες σε ερωτικές στάσεις, προσεγγίζουν τα θύματά τους και τους προτείνουν διαδικτυακό σεξ, το οποίο καταγράφουν. Ακολουθεί ο εκβιασμός των θυμάτων, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τις βιντεοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και σε φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί παρακαλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή αθέμιτης καταγραφής προσωπικών τους δεδομένων και εκβίασης τους και να μην πείθονται από τέτοιου είδους κακόβουλες προσεγγίσεις μέσω Διαδικτύου. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συστήνει:

  • Να μην συνομιλούμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
  • Να μην συναινούμε στο άνοιγμα κάμερας και βίντεο για συνομιλίες με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
  • Να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στα αιτήματα φιλίας και τις προσεγγίσεις που δεχόμαστε μέσω Διαδικτύου.

thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis