Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:08 | 14/09/2019

Εκατοντάδες αστυνομικοί απέκλεισαν χθες Παρασκευή την πρόσβαση στον κυριότερο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Benito Juárez της μεξικανικής πρωτεύουσας — του πιο πολυσύχναστου της Λατινικής Αμερικής — σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάλυση της ομοσπονδιακής αστυνομίας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

Περίπου 300 αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο του τερματικού σταθμού 1, από όπου διέρχονται οι επιβάτες εγχώριων και διεθνών πτήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση που πήρε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να καταργήσει τη μεξικανική ομοσπονδιακή αστυνομία και να ιδρύσει ένα νέο μεικτό σώμα αποτελούμενο από στρατιωτικούς και αστυνομικούς, που βαπτίστηκε Εθνοφρουρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο ληστής ζαχαροπλαστείων και φαρμακείων

Ο αποκλεισμός συνεχιζόταν το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από έξι και πλέον ώρες, κάτι που προκάλεσε καθυστερήσεις έως και τριών ωρών στις μετακινήσεις από το κέντρο της πρωτεύουσας και το αεροδρόμιο. Αρκετοί επιβάτες υποχρεώθηκαν να διανύσουν πεζή τις τελευταίες εκατοντάδες μέτα, σέρνοντας ή κουβαλώντας τις αποσκευές τους.

Με 44,7 εκατομμύρια επιβάτες να περνούν από αυτό το 2017, το Μπενίτο Χουάρες, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μεξικού, είναι το πλέον πολυσύχναστο στη Λατινική Αμερική, ακολουθούμενο από αυτό στο Σαν Πάουλου της Βραζιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Αερολιμένα Αθηνών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis