Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:03 | 06/01/2015

 

Εκατό έτοιμες βόμβες βρέθηκαν στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι, την οποία ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απο χθες το μεσημέρι.

Στη μονοκατοικία της περιοχής Περαχώρας βρέθηκαν τουλάχιστον 100 έτοιμοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, μέσα σε πλαστικά τάπερ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σε περίπτωση επιτυχίας του σχεδίου απόδρασης απο τις φυλακές Κορυδαλλού, "εγκέφαλος" του οποίου ήταν ο Ξηρός, τις βόμβες θα παραλάμβαναν οι δραπέτες των "Πυρήνων της Φωτιάς", οι οποίοι θα τις χρησιμοποιούσαν για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή της Αττικής.

Απο τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι το λευκό βαν που βρέθηκε σταθμευμένο έξω απο την μονοκατοικία του Λουτρακίου και είχε κλαπεί απο περιοχή της Αθήνας, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σαν αυτοκίνητο-βόμβα με στόχο να εκραγεί στην περίμετρο των φυλακών Κορυδαλλού κατά την διάρκεια της απόδρασης. Η μονοκατοικία είχε μισθωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο απο νεαρή συνεργό του Ξηρού, η οποία χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Ελένη Μελάνη». Εξω από το σπίτι βρέθηκε επίσης ένα μαύρο τζιπ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από τις βαλλιστικές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι το πιστόλι που κατασχέθηκε στην κατοχή του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα τρία πιστόλια και τα οκτώ kalashnikov, που κατασχέθηκαν στο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην Ανάβυσσο Αττικής, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis