Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 21/03/2017

Μία σεμνή εκδήλωση αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με αφορμή την προαγωγή στο βαθμό του Υποναυάρχου και την επικείμενη μετακίνηση του Διοικητή, κ. Ιωάννη Αργυρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Γιώργος Γεωργακάκος και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχάλης Καληωράκης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Χιονής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχος Ηλίας Τσαπούρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Ιωάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με επικεφαλής τον Κεντρικό Λιμενάρχη Σπύρο Τάτη, οι διοικητές του Αεροπορικού Αποσπάσματος και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εκπρόσωποι άλλων αρχών και φορέων.

Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την μακροχρόνια και άριστη συνεργασία τους. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αργυρίου έκανε γνωστό πως πρωτοήρθε στη Ρόδο «στις  7 Μαρτίου 1991 ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και ενσωματώθηκα και εγώ στα Δωδεκάνησα»!

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων εξήραν το ήθος, την προσωπικότητα, τις ικανότητες και την ανθρώπινη πλευρά με την οποία προσέγγιζε κάθε δύσκολη κατάσταση ο απερχόμενος διοίκητης.

Για έναν αξιωματικό από αυτούς που «έχουν δώσει πολλά στον τόπο και έχουν ακόμη να δώσουν περισσότερα» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός αναφερόμενος στον κ. Αργυρίου, με τον οποίο όπως είπε είχε μία πολύ σημαντική συνεργασία από τότε που ο ίδιος βρισκόταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αναφερόμενος στην προαγωγή του κ. Αργυρίου είπε χαρακτηριστικά ότι «εδώ λειτούργησε το κριτήριο της αξιοσύνης και ιεραρχίας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο απερχόμενος διοικητής «δεν θα χάσει το σύνδεσμο με το τόπο μας» και του ευχήθηκε να έχει επιτυχίες όπως είχε μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης ο οποίος έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια μαζί με τον κ. Αργυρίου, από τον οποίο και έμαθε σημαντικά πράγματα – όπως είπε- για την διοίκηση της υπηρεσίας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis