Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 04/06/2019

Είναι γνωστό σε όλους ότι το κράνος σώζει ζωές.

Αυτό πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους τους οδηγούς μοτοσικλετών που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βγαίνουν στον δρόμο αν δεν το φορούν: αυτό ήταν και το κύριο μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους, μετά από πρωτοβουλία του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Διεύθυνση Τροχαίας και τη "MotoMarket".

[custom:google-ads]

Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης, 100 κράνη, έναντι των 40 που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διανεμηθούν. Στην κλήρωση συμμετείχαν πάνω από 1000 οδηγοί μοτοσικλετών.

«Είναι μια σημαντική εκδήλωση που αφορά όλες τις ηλικίες. Η χρήση του κράνους είναι σημαντική και σώζει ζωές. Ειδικά σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά την μοτοσικλέτα. Η Τροχαία φροντίζει να δίνει το "παρών" της σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πάει και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε πολλά σχολεία για να μαθαίνουμε στα παιδιά τί πρέπει να προσέχουν. Η παιδεία που αποκτούν θα τους βοηθήσει στο μέλλον να γίνουν καλοί οδηγοί» ανέφερε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπουλούμπασης. 

Για την πρωτοβουλία του ΑΟΘ, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Παυλίδης, επισήμανε πως: "θέλουμε να προτρέψουμε όλους τους οδηγούς μοτοσικλετών να χρησιμοποιούν κράνος. Λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, θεωρήσαμε αυτή την εκδήλωση επίκαιρη. Είναι σημαντικό να φορούν το κράνος οι οδηγοί και όχι να το βάζουν στο χέρι. Εμείς που υπήρξαμε αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού προτρέπουμε όλους στην χρησιμοποίησή του. Το κράνος είναι απαραίτητο για όλους όσοι ανεβαίνουν στην μοτοσικλέτα". 

Ο επιχειρηματίας Σταμάτης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης του MotoMarket, που ήταν ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης,  αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των μοτοσικλετιστών. "Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Δεν θα πρέπει να αμελούμε το γεγονός ότι όλα είναι θέμα παιδείας. Ο Έλληνας λατρεύει την μηχανή και για αυτόν είναι τρόπος ζωής. Όμως και η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κάτι για να πέσει το ΦΠΑ από το 24%, ώστε το κράνος να γίνει πιο προσιτό και να μπορεί ο οδηγός μηχανής να αποκτήσει ένα καλό κράνος που θα του σώσει την ζωή. Θέλει επίσης πολλή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί η ασφάλεια του οδηγού είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώκουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν". 

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε πως "όλα έχουν να κάνουν με την υποδομή, την αστυνόμευση και την παιδεία. Σήμερα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν κακοί δρόμοι. Οφείλουμε να τους ασφαλτοστρώσουμε, αλλά και να τους συντηρούμε σωστά. Κάτι που θα κάνουμε άμεσα. Επίσης, η αστυνόμευση είναι κάτι σημαντικό. Οφείλουμε να τιμωρούμε όλους όσους παρκάρουν πάνω σε μπάρες ΑΜΕΑ, σε δίοδο τυφλών ή εμποδίζουν την άνετη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια. Όσον αφορά την παιδεία θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι οδηγοί ότι το κράνος σώζει ζωές. Ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του οδηγού θα πρέπει να τα υιοθετούμε χωρίς δεύτερη σκέψη". 

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωσταντίνος Πάλλας, δήλωσε: "Είναι  σημαντική κίνηση. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος ότι το κράνος σώζει ζωές και θα πρέπει να το φοράμε. Ειδικά αυτή την περίοδο, που οι μέρες είναι καλές και η μοτοσικλέτα είναι ένα σημαντικό μέσο μετακίνησης, Πρέπει να προσέχουμε για την ασφάλειά μας". 

Κυριάκος Παρασίδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis