Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 26/04/2017

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης εξετάστηκε σήμερα η περίεργη υπόθεση του 30χρονου που δηλώνει πρώην αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πΓΔΜ και καταζητείται από τις διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας.

Ο 30χρονος συνελήφθη στις αρχές Μαρτίου στην περιοχή της Πυλαίας και όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις αρχές των Σκοπίων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές ο 30χρονος κατηγορείται για υπόθεση κατοχής 800 γραμμαρίων μαριχουάνας και μιας χειροβομβίδας.

Οπως ανέφερε ο ίδιος η συγκεκριμένη υπόθεση με τα ναρκωτικά «στήθηκε» σε βάρος του ενώ για τη χειροβομβίδα που βρέθηκε ανέφερε ότι ήταν υπηρεσιακή και την κατείχε στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Μάλιστα ανάφερε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρέθηκε στη φυλακή, από την οποία απέδρασε για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθη.

Ο 30χρονος στο δικαστήριο ανέφερε ότι η υπόθεση του έχει πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς όπως είπε βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας του και του αρμόδιου για την ασφάλεια υφυπουργού, οι οποίοι είναι αλβανικής καταγωγής. «Με κυνηγούν επειδή πρωτοστάτησα στη μάχη με μέλη του UCK από το Κόσοβο που είχαν μπει το 2015 στο Κουμάνοβο» υποστηρίζει λέγοντας ότι «κατέχει κρίσιμες πληροφορίες».

Το δικαστήριο τελικά έκανε δεκτό το αίτημα των σκοπιανών αρχών για την έκδοση του 30χρονου στη γειτονική χώρα αλλά ο κατηγορούμενος αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis