Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 03/11/2017

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σε συνέχεια της υπ’αρίθμ. 026 από 7-4-2017 ανακοίνωσης της Ένωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι εκδικάσθηκε χθες, 2/11/2017, ενώπιον της Επταμελούς Σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ η υπ’ αρ. ΕΦ23/8-2-2012 (Τσικίνης Κωνσταντίνος κλπ) Έφεση που έχουν ασκήσει διά του Δικηγορικού Γραφείου του Νομικού μας Συμβούλου, Βάιου Σκαμπαρδώνη, 21 συνάδελφοι κατά της υπ’ αρ. 240/2011 απόφασης του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που αφορά στο ζήτημα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων σε Υπαστυνόμους Β’ κατά παρέκκλιση του αρ. 7 παρ. 7 του Ν. 3686/2008.

    Στη δίκη παρέστη ο Νομικός μας Σύμβουλος, ενώ παρόντες ήταν Δικηγόροι συνεργάτες του, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας καθώς και έτεροι ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα συνάδελφοι, διάδικοι της συγκεκριμένης δίκης ή μη.

    Θυμίζουμε ότι η σημερινή εκδίκαση έλαβε χώρα κατόπιν της υπ’ αρ. 1528/2017 Απόφασης της Πενταμελούς Σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με την οποία είχε παραπεμφθεί να δικαστεί (αρχικά την 5/10/2017 και κατόπιν σύντομης αναβολής) σήμερα στην Επταμελή Σύνθεση του οικείου Τμήματος του ΣτΕ η ως άνω Έφεση των 21 συνάδελφων μας. Η παραπομπή αυτή έγινε διότι κρίθηκε από το ΣτΕ ότι η υπόθεση είναι υψίστης σημασίας και ότι με τη δίκη αυτή θα κριθεί διά παντός το μεγάλο αυτό ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη της διάταξης του αρ. 7 παρ. 7 του Ν. 3686/2008.

   Τώρα πλέον αναμένουμε τους προσεχείς μήνες την έκδοση απόφασης η οποία θα κρίνει το ζήτημα ευθέως και επί της ουσίας για τους 21 εκκαλούντες συναδέλφους, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και το «μπούσουλα» για όλες τις επόμενες δίκες με το ίδιο περιεχόμενο, που θα συμμετάσχει η Ένωσή μας δια του Νομικού της Συμβούλου, είτε ενώπιον του ΣτΕ, είτε ενώπιον των Διοικητικών Εφετείων.

   Κατόπιν των ανωτέρω, συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους Ανθυπαστυνόμους να αναμένουν την απόφαση της εν λόγω έφεσης προτού προβούν σε οποιαδήποτε νέα δικαστική διεκδίκηση.

 

Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

                                            

              ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis