Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 20/10/2015

Το 2003 έκανε την εμφάνισή του μια κινηματογραφική απόπειρα να μεταφερθούν από το χαρτί οι ιστορίες του Χαλκ από τον Ανγκ Λι. Με μια κίνηση που πολλοί βρήκαν περίεργα ελκυστική, ο Ταιβανέζος δημιουργός κατάφερε να δώσει στον τεράστιο πράσινο ήρωα -και στον Έρικ Μπάνα που τον υποδύθηκε- μια άλλη, ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική, αν και αρκετοί μίλησαν αργότερα για το πιο αδύναμο κομμάτι της φιλμογραφικής του πορείας.

Το 2008, Ανγκ Λι και Έντουαρτ Νόρτον αποχωρούν και το κοστούμι του νευρικού ήρωα φοράει ο Έντουαρτ Νόρτον, σε μια αποτυχημένα καλλιτεχνικά και εμπορικά ταινία.


Το τρέιλερ του πρώτου κεφαλαίου του «Thor»

Όταν η Marvel μπήκε στο δυναμικό παιχνίδι παραγωγής ταινιών την ίδια χρονιά με τον «Iron Man», κανείς δεν περίμενε οτι μέχρι και σήμερα θα όριζε το κινηματογραφικό στερέωμα του Χόλιγουντ και θα «μάζευε όλο το χαρτί».

Όταν όμως το 2012, οι ήρωές της μαζεύτηκαν σε μια ταινία, όταν ο Τζος Γουίντον σκηνοθέτησε τους «Εκδικητές», αμφότεροι Νόρτον και Μπάνα αρνήθηκαν τον ρόλο του Χαλκ και ο ρόλος κατέληξε στον νεοφερμένο στο σύμπαν των κόμικς, Μαρκ Ράφαλο, που τον επανέλαβε και δυο χρόνια αργότερα στο δεύτερο κεφάλαιο, με εισπράξεις που άγγιξαν και υπερέβησαν το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια.

Kαι ενώ ο Thor με την πρώτη του ταινία το 2011 -υπο τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κένεθ Μπράνα- με τον Κρις Χέμσουρθ στο ρόλο του υπερήρωα με το μαγικό σφυρί, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων με ένα δεύτερο μέρος να το ακολουθεί το 2013, πολλοί πίστεψαν πως εκεί θα έκλεινε ο κύκλος.

Κι όμως τώρα, οι συζήτησεις για ένα τρίτο μέρος θα ενώσει τον Θορ με τον Χαλκ σε μια δική τους ταινία, που θα σκηνοθετήσει ο Τάικα Γουάτιτι, γνωστός από το «What We Do in Shadows» που προβλήθηκε στις περσινές 20ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι δύο ήρωες θα τα βάλουν μαζί ενάντια σε μια απειλή που μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν του Θορ.

Εν αναμονή των μαρβελικών επεισοδίων, που απ' οτι φαίνεται θα είναι πολλά.

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis