Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 15/07/2019

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Στα χέρια των ιταλικών Αρχών βρίσκεται ο 56χρονος Πασκουάλε Ντιάνο, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται ότι είναι μέλος της Καμόρα (ιταλική μαφία στη Νάπολι). Συγκεκριμένα μεταφέρθηκε υπό αστυνομική συνοδεία με πτήση της Alitalia από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Fumicino της Ρώμης.

Ο Ιταλός εντοπίστηκε στις 20 Ιουνίου στην περιοχή των Πεύκων Νεάπολης - Συκεών και, όπως προκύπτει από την έρευνα των ιταλικών Αρχών, είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα πάντα με τους Ιταλούς, δραστηριοποιούνταν στο ξέπλυμα χρημάτων παράνομων εσόδων της οργάνωσης, κυρίως εκτός Ιταλίας, ενώ τον συνδέουν με έναν από τους αρχηγούς της Καμόρα, τον Πάολο Ντι Λάουρο.

[custom:google-ads]

Πάολο Ντι Λάουρο

Πάολο Ντι Λάουρο

 

Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε σχέση με συμμορίες ή δίκτυα της ναπολιτάνικης μαφίας, καθώς και τις κατηγορίες για ξέπλυμα κερδών της  οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών διωκτικών αρχών.

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα είχε συναινέσει στο αίτημα των Ιταλών να εκδοθεί στην πατρίδα του, ενώ είχε ζητήσει να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοσή του, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Όπως έγινε γνωστό, στον εισαγγελέα εφετών κατέθεσε ότι ζούσε στην Ελλάδα από το 1995 με την οικογένειά του και η σύζυγός του διατηρεί στη χώρα μας επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων και ρούχων.

Oι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν στη Γερμανία ακόμη ένα μέλος το οποίο συνδέεται με τη φαμίλια Ντι Λάουρο, τον Ανιέλο Σιόριο.

Η φαμίλια Ντι Λάουρο (Καμόρα)

Η φαμίλια Ντι Λάουρο (Καμόρα)

Ο Ντι Λάουρο και ο Σιόριο, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας, ήταν οι δύο καταζητούμενοι προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ ερευνών και επιχειρήσεων που πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια. 

zougla.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη και επιτέθηκε σε αστυνομικούς μέσα στο περιπολικό

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis