Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 07/04/2017

Την επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία».

 

«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε και πρόσθεσε τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει, «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι' αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα», από εδώ και πέρα, τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η συμφωνία που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα είναι η τμηματική εφαρμογή μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συμφωνία αφορά στα εξής:

  • Εφαρμογή μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019
  • Εφαρμογή μέτρων 1% του ΑΕΠ στο φορολογικό το 2020

 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup της Μάλτας. έκανε λόγο για συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα για μέτρα 3,6 δισ. , τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι όταν επιτευχθεί το Staff Level Agreement τότε το Eurogroup θα επιστρέψει για ν α συζητήσει και το ζήτημα του χρέους.



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis