Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 15/05/2017

Αγνωστοι έκλεψαν, το πρωί της Δευτέρας, ιατρικά μηχανήματα από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Η κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, που διαπιστώθηκε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, έγινε από το γαστρεντερολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα, μετά από παραβίαση στις πόρτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, από το πνευμονολογικό τμήμα αφαιρέθηκαν ένα βρογχοσκόπιο κι ένα εξάρτημα που το συνδέει με οθόνη, γεγονός που, σύμφωνα με τον διοικητή, σημαίνει ότι «κάποιος ήξερε να το κάνει και ήθελε να μη λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα». 

Οπως έγινε γνωστό εξάλλου, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται σε περίπου 400.000 ευρώ. «Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή. Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου, Δημήτρης Ξυνόπουλος. Οπως είπε, πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή συγκεκριμένων, πανάκριβων οργάνων. Τα ενδοσκόπια μπορούν να βγουν έξω εύκολα, αλλά δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν.

Ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού δήλωσε ότι υπάρχουν στον χώρο κάμερες και προσωπικό ασφαλείας, αλλά πιθανολόγησε ενδεχόμενο αντιπερισπασμού. «Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκομείου σε κάποιον αγωγό» παρατήρησε.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή:  www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis