Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:43 | 15/10/2018

Στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, προσήλθαν το σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη με ένα ψηφοδέλτιο από κοινού.

[custom:google-ads]

Όπως έδειχναν τα στοιχεία μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα, πρώτος στη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου βγήκε ο κ. Στέλιος Καρακούδης και ακολουθεί ο κ. Πέτρος Ζερβάκης με μικρή διαφορά.

Συγκεκριμένα:

1.        

Στέλιος Καρακούδης

243 ψήφοι

2.        

Πέτρος Ζερβάκης

209 ψήφοι

3.        

Γιάννης Μαραβελάκης

145 ψήφοι

4.        

Σπύρος Γερμανάκης

111 ψήφοι

5.        

Ελένη Παπαθανασίου

95 ψήφοι

6.        

Αδαμάντιος Αντωνάκης

65 ψήφοι

7.        

Σοφία Παυλίδου

46 ψήφοι

8.        

Χρήστος Μπέης

15 ψήφοι

Τα μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας ψήφισαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, εκπροσώπων στα Συμβούλια Μεταθέσεων των νομών της Κρήτης και αντιπροσώπων στην ΠΟΑΞΙΑ. Προχθές Σάββατο, οι κάλπες άνοιξαν στη δυτική Κρήτη και χθες Κυριακή στην ανατολική.

Για την εξελεγκτική επιτροπή:

1.        

Κωνσταντίνος Αλεξάκης

88 ψήφοι

2.        

Γεωργία Κασαμπαλάκου

80 ψήφοι

3.        

Μανώλης Φιλανδράκης

65 ψήφοι

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Α. Νομού Ηρακλείου

1.

Μανώλης Καρανδινός

144 ψήφοι

2.

Γιώργος Μυσιρλάκης

88 ψήφοι

 

Β. Νομού Χανίων

1.

Μάριος Καρπουζας

158 ψήφοι

2.

Ελένη Βιγλάκη

82 ψήφοι

 

Γ. Νομού Ρεθύμνου

1.

Αναστάσιος Σκυργιάνογλου

130 ψήφοι

2.

Σωτήρης Τζατζάκης

101 ψήφοι

 

Δ. Νομού Λασιθίου

1.

Νεκτάριος Φρονιμάκης

139 ψήφοι

2.

Γιώργος Μάλλιος

85 ψήφοι

 

Αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΞΙΑ

1.        

Στέλιος Καρακούδης

270 ψήφοι

2.        

Πέτρος Ζερβάκης

270 ψήφοι

3.        

Γιάννης Μαραβελάκης

220 ψήφοι

4.        

Γιώργος Μακρογιαννάκης

202 ψήφοι

5.        

Χρήστος Μπέης

91 ψήφοι

 

Χρήστος Παπαδάκης

193 ψήφοι

6.        

Μανώλης Παπαδάκης

175 ψήφοι

7.        

Μανώλης Πιπεράκης

172 ψήφοι

8.        

Ελένη Παπαθανασίου

147 ψήφοι


Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιο Καρακούδη, ψήφισαν 330 από τα 368 εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης. Προσέλευση που χαρακτηρίστηκε αρκετά ικανοποιητική, ενώ όσοι δεν έδωσαν το «παρών» στην εκλογική διαδικασία βρίσκονταν κυρίως εκτός Κρήτης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στα βασικά αιτήματα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης προς την Πολιτεία είναι η επιστροφή του εισοδήματός τους στα μεγέθη του Αυγούστου του 2012, με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, που προσήλθαν στις κάλπες για 9η φορά στην ιστορία της Ένωσης στην Κρήτη, να ζητούν να μπει ένα τέλος στις περικοπές του εισοδήματός τους, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τη μείωση του μισθού και των επιδομάτων τους σε επίπεδα που ξεπερνούν το 30% με 40%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης Στέλιο Καρακούδη, το κράτος έχει επιστρέψει στους ένστολους το 50% των παρακρατήσεων που το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές, με τους αστυνομικούς να τηρούν στάση αναμονής και για το υπόλοιπο μισό του ποσού.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη εισηγούνται τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας, που είναι πεπαλαιωμένος και πολλές φορές καθίσταται επικίνδυνος για τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα, επιθυμούν τη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, στο κέντρο και την περιφέρεια των νομών.

Πηγή:  neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis