Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 28/08/2015

Στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο προσωπικό τους δεν χρειάζεται καμία απολύτως δημοσκόπηση για να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρώτο “κόμμα”. Είναι το κόμμα της απογοήτευσης, που έχει πάρει κεφάλι εδώ και καιρό,ακολουθούμενο από το “κόμμα” της απόγνωσης,κοντά στο οποίο βρίσκεται το “κόμμα” του θυμού! Ο συνδυασμός των τριών δημιουργεί ένα εκρητκικό μίγμα και κάνει την ψήφο των στρατιωτικών για τα πραγματικά κόμματα τελείως απρόβλεπτη.

Δεν θα τολμήσουμε να προβλέψουμε προς τα που θα πάνε οι ψήφοι των στρατιωτικών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ασφαλώς ένα τεράστιο ποσοστό θα έχει τιμωρητική διάθεση για την κυβέρνηση. Πως ο κάθε στρατιωτικός ψηφοφόρος θα εκφράσει την τιμωρία είναι δικό του θέμα. Οι προβλέψεις δεν έχουν κανένα νόημα και αυτό αποδείχτηκε στις τελευταίες εκλογικές ανμετρήσεις.

Γιατί να είναι τόσο θυμωμένοι οι στρατιωτικοί; Θα αναρωτηθούν πιθανότατα πολίτες άλλων επαγγελματικών κατηγοριών και τάξεων. Οι οποίοι θα βρίσκονται ίσως σε χειρότερη οικονομική και επαγγελματική κατάσταση.

Πρώτα απ΄ όλα επειδή εδώ στο Onalert.gr έχουμε το…συνήθειονα ασχολούμαστε με τον “μέσο” μάχιμο στρατιωτικό που βρίσκεται στις μονάδες που “κινούν” κάθε μέρα τον μηχανισμό των ΕΔ ,δεν νομίζουμε ότι έχουν απομείνει και πολλές κοινωνικές ομάδες οι οποίες να είναι σε χειρότερη μοίρα απο τους στρατιωτικούς. Οι άνεργοι φυσικά εξαιρούνται αυτής της εκτίμησης.

Δεύτερον. Η κατάντια των ΕΔ και η απαξίωση των στρατιωτικών έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Αν δεχόμαστε ως κοινωνία ότι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων είναι σωστό να λαμβάνουν σύνταξη 1400 ευρώ, τότε …εύκολα θα δεχτούμε και τα σχέδια που μας παρουσιάζουν κάθε τόσο για συντάξεις με …ταβάνι τα 300!

Τρίτον. Οι στρατιωτικοί είναι θυμωμένοι, γιατί είναι απ΄ αυτούς που ένοιωσαν για τα καλά ότι δεν υπηρετούν σε μια Πολιτεία,όπου οι θεσμοί, όπως η Δικαιοσύνη έχουν ουσιαστικο ρόλο! Ακούγεται ίσως πολύ υερβολικό,αλλά δυστυχώς ,έτσι είναι. Οι στρατιωτικοί ως πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα αντίδρασης αξιοποίησαν όλα τα νόμιμα μέσα για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Που είχε να κάνει με τις κατάφωρα άδικες περικοπές των μισθών τους. Προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία προς τιμήν της ανεπηρέαστη από το γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που επικρατούσε τους δικαίωσε! Η απόφαση του ΣτΕ όχι μόνο δεν έγινε σεβαστή από τις κυβερνήσεις που κλήθηκαν να την εφαρμόσουν. Την έκαναν “προεκλογικό εγχειρίδιο” για να μαζέψουν “ψηφαλάκια” και μετά την κατάντησαν κουρελόχαρτο! Αυτή η περιφρόνηση ακόμη και απέναντι σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να χωρέσει σε καμία περίπτωση στην λογική των στρατιωτικών. Οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί μέσα σε κλίμα τάξης και απόλυτου σεβασμού της νομιμότητατας. Αν κάποιοι πολίτες εκτός ΕΔ μπορούν να δεχτούν ότι η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της απλά …δεν λαμβάνονται υπ΄ όψη από τις κυβερνήσεις, οι στρατιωτικοί θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να το “χωνέψουν”. Χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν.

Αυτές τις προεκλογικές ημέρες θα ακουστούν πάλι υποσχέσεις για τήρηση των προβλεπομένων. Τα κομματικά επιτελεία θα καταλάβουν σύντομα ότι θα δυσκολευτούν όχι απλά να πείσουν τους στρατιωτικούς γι΄ αυτά που λένε. Θα κουραστούν πάρα πολύ για να τους κάνουν να ακούσουν έστω αυτά που έχουν σχεδιάσει για να τους πουν.

 

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis