Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 07/05/2019

Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
         2) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
         3) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη ΧΑΡΙΤΣΗ


Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα 
         2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ
         3) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Θέμα: «Εκλογική Αποζημίωση»

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Με το παρόν έγγραφό μας, οφείλουμε να σας επισημάνουμε, ότι έχουμε γίνει αποδέκτες εντόνων πιέσεων, εκ μέρους των μελών μας, προκειμένου να σας καταστήσουμε κοινωνούς του προβληματισμού και της απογοήτευσης που νιώθουν οι αστυνομικοί κάθε φορά όταν προκηρύσσονται εκλογές, εξαιτίας της χορήγησης ή μη εκλογικού επιδόματος.

[custom:google-ads]

Καίτοι τούτο προβλέπεται ρητά από την νομοθεσία, ο καθορισμός του ύψους του και ο χρόνος καταβολής αυτού, συνοδεύονται από παλινωδίες  και αοριστολογίες, με αποτέλεσμα, την τελευταία στιγμή να γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά ενός εμπαιγμού που δεν τιμά κανέναν.

Επειδή προφανώς παραγνωρίζεται ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο για αυτήν καθ' εαυτή την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και επί της ουσίας της ίδιας της εκλογικής διαδικασίας, σας επισημαίνουμε ότι η συνεισφορά του ενστόλου συνίσταται στα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιφνίδιος θάνατος αστυνομικού - Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.

Ø  Α. Υπερεργασία καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου που απορρέει από τη φρούρηση εκλογικών τμημάτων, εκλογικών κέντρων, συνοδεία-μεταφορά εκλογικού υλικού.

Ø  Β. Μέτρα τάξης και ασφάλειας, λόγω προεκλογικών συγκεντρώσεων, ομιλιών κλπ.

Ø  Γ. Επίδοση αλληλογραφίας διορισμού εφορευτικών επιτροπών.

Ως γνωστόν την 26η Μαΐου 2019 διεξάγονται ταυτόχρονα δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και αυτοδιοικητικές για τον α΄ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης [τέσσερεις (4) διαφορετικές κάλπες].

Αυτό σημαίνει την ένταση στο έπακρο των αναγκών αστυνόμευσης τόσο την ημέρα των εκλογών αλλά κυρίως το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυτών, με προεκλογικές συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλες τις τοπικές κοινότητες, δήμους και πόλεις της Ελλάδας.

Επίσης, η ειδική εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις ίδιες εκλογές θα είναι επαυξημένη κατά 30% εν σχέσει με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014. Ενδεικτικά για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, η μεν ανώτερη χορηγούμενη αποζημίωση που καθορίζεται ως αμοιβή κατά την «Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α & Β» ανέρχεται στο ποσό των 1.470 ευρώ, η δε κατώτερη αποζημίωση που καθορίζεται ως αμοιβή για την «Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και µόνο για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 26η Μαΐου 2019» ανέρχεται στο ποσό των 525 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να προβείτε στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, προ της διεξαγωγής των εκλογών, καθορίζοντας το ύψος του χορηγούμενου ποσού στο ύψος ανάλογου αυτού που θα χορηγηθεί στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής στις εκλογές του 2019 και σε καμία περίπτωση όχι λιγότερο από την κατώτερη προβλεπόμενη αμοιβή (525€), καθώς και την ακριβή ημερομηνία καταβολής του και πάντως όχι μετά την 26η Μαΐου 2019.
 
2014 poaxia no ypografes
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis