Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:50 | 30/12/2014

 

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός, λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και επειδή ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν να αντιμετωπίσουν οικογενειακά και υπηρεσιακά προβλήματα, τις εορταστικές αυτές ημέρες, ενημερώνει και ζητά από την ηγεσία μας άμεσα να αποφασίσει τα εξής:

Α) Είναι γνωστό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του π.δ. 27/1986 (Κώδικας αδειών αστυνομικού προσωπικού), ότι οι άδειες των Αστυνομικών ανακαλούνται σε όλη την προεκλογική περίοδο. Βέβαια, αξίζει να  σημειωθεί, ότι το 1986 που υπογράφτηκε το εν λόγω νομοθέτημα, ίσχυαν άλλα δεδομένα κατά την προεκλογική περίοδο και γι’ αυτό όντως υπήρχαν περισσότερες υπηρεσιακές ανάγκες και έτσι ανακαλούνταν όλες οι άδειες (εκτός ορισμένων περιπτώσεων), σε όλη την περίοδο.

Τώρα όμως εν έτη 2014 και παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2015 οι συνθήκες έχουν αλλάξει και γι’ αυτό η Σ.Κ.Α.Υ. αφουγκραζόμενη και τις ανάγκες των συναδέλφων, αλλά και της υπηρεσίας, ζητάει από το Υπουργείο μας οι άδειες (κανονικές και βραχείες) των Αστυνομικών να μην ανακληθούν από την πρώτη ημέρα που θα γίνει η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά να ανακληθούν οι άδειες αυτές μετά την 10 Ιανουαρίου 2015 σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την 25 Ιανουαρίου 2015,διότι πολλοί συνάδελφοι ήδη διανύουν σε άδεια, βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και έχουν διαφορετικό προσωπικό -  οικογενειακό προγραμματισμό. Ήδη κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για στρατιωτικό προσωπικό, όπως έχει δηλώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εξάλλου η περίοδος αυτή, μέχρι την 10/01/2015 είναι εορταστική και εάν δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή παραστεί κάποια έκτακτη ανάγκη, μπορεί το Υπουργείο μας να αναστείλει τις άδειες που θα διανύονται από κάποιες Υπηρεσίες, με σχετική απόφαση, σύμφωνα και με τη διάταξη της παραγράφου 1 του ανωτέρου άρθρου.

Β) Επειδή ήδη  οι συνάδελφοι μας θέτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία και ειδικότερα με τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος (λόγω των αδικιών που έχουμε υποστεί με διάφορα νομοθετήματα που έχουν αδικήσει τους σκληρά εργαζομένους στην Αστυνομία), παρακαλούμε πολύ όπως έγκαιρα να εκδοθεί η αρμόδια Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ύψος του εκλογικού επιδόματος, εφόσον όμως ληφθεί υπόψη ότι η Αστυνομία είναι η υπηρεσία που έχει καθοριστική συμβολή στη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και η παρουσία της παίζει τον πλέον σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και στην τάξη για όλη τη χρονική περίοδο, πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis