Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 18/05/2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (17 Μαΐου 2018) επιμορφωτική ημερίδα σε θέματα διαπραγματευτικού ενδιαφέροντος στην Ερμούπολη Σύρου, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα ημερίδας παρακολούθησαν στελέχη – διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μέχρι και του Αστυνόμου Β’ και υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου.

[custom:google-ads]

Επίσης, συμμετείχε σε αυτήν ως παρατηρητής η Ψυχολόγος (Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχε μέλος της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας διαπραγματευτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, αναπτύχθηκαν τεχνικές – μέθοδοι διαπραγμάτευσης, αποτιμήθηκαν και αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά, στα οποία είχαν επιληφθεί οι συμμετέχοντες και παράλληλα πραγματοποιήθηκε και διαδραστική άσκηση με σενάριο διαχείρισης κρίσιμου περιστατικού.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών κατά την αστυνομική δράση με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis