Εκπληκτικά πλάνα με υποβρύχιες κάμερες στη νέα ταινία θόλου στο Πλανητάριο [εικόνες]

Εκπληκτικά πλάνα με υποβρύχιες κάμερες στη νέα ταινία θόλου στο Πλανητάριο [εικόνες]
«ΚΟΡΑΛΛΙΑ & ΥΦΑΛΟΙ»
Εκπληκτικά πλάνα με υποβρύχιες κάμερες στη νέα ταινία θόλου στο Πλανητάριο [εικόνες]

Σε κοραλλιογενείς υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν καταγράψει έως σήμερα και στα υπέροχα νερά που τους περιβάλλουν μας προσκαλεί για ακόμη μία φορά η ταινία θόλου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. 

Η ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» ξεκινά να προβάλλεται και πάλι, κατόπιν επιθυμίας πολλών θεατών, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Για τους επόμενους μήνες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις υποβρύχιες κάμερες ΙΜΑΧ (ειδικές κάμερες με φιλμ μεγάλης επιφάνειας) που κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από το βυθό στον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό. 

Οι θεατές θα «βουτήξουν», μαζί με γνωστούς επιστήμονες (συμπεριλαμβανομένου του Ζαν-Μισέλ Κουστώ) σε μερικά από τα πιο παρθένα νερά του πλανήτη μας, μέρη που όμως κινδυνεύουν, καθώς η ευαίσθητη ισορροπία της υποβρύχιας ζωής έχει αρχίσει να ανατρέπεται.

Η θεαματική ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» προβάλλει μερικές από τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης, θυμίζοντας σε όλους μας ότι «δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας... Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό περιβάλλον για αναρίθμητες μορφές ζωής. 

Στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, που παρουσιάζεται στην ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 1.500 είδη ψαριών, 4.000 είδη μαλακίων, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια κ.ά., βρίσκονται σε μία εκπληκτική αλλά ευαίσθητη βιολογική ισορροπία.

Η ταινία θόλου είναι κατάλληλη για παιδιά 9 ετών και άνω αλλά και για ενήλικες. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ.www.iefimerida.gr