Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:51 | 08/01/2015

 

Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, οι φωτογραφίες απο κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2 ήταν άκρως απόρρητες. Ωστόσο τώρα που η ένταση εχει χαλαρώσει λίγο, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είναι πολύ πιο πρόθυμοι να μοιραστούν κάποιες σπάνιες φωτογραφίες. Ειναι μια οπτική του πλανήτη που σίγουρα ειναι εκπληκτική και επιπλέον ειναι μια οπτική που οι περισσότεροι απο μας δεν πρόκειται να δουμε. 

Κάλεσαν πρόσφατα τον φωτογράφο Christopher Michel σ'ένα από τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα τύπου U2 για να φωτογραφίσει τη Γη στα 70.000 πόδια περίπου -δηλαδή 13 μίλια - και οι εικόνες που προκυπτουν απο το γεγονός ειναι οχι μόνο εκπληκτικές αλλα και ανατριχιαστικές! 














O Michel χρειάστηκε τρεις μέρες για να προετοιμαστει για την δύωρη πτήση στην Beale Air Force Base στην Καλιφόρνια, εκπαιδεύτηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει την ταχεία μεταβολή της πίεσης και για το πώς θα βγει απο το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακόμη και λίγο πριν την πτηση έπρεπε να ακολουθήσει μια διαδικασία - που περιλάμβανε τρέξιμο για δέκα λεπτά για την απελευθέρωση αζώτου του οργανισμού. Όπως φαινεται όμως και απο τις φωτογραφίες η σκληρή δουλειά του Michel άξιζε τον κόπο. 
Ηταν στους αιθέρες, ενα βήμα πριν το διάστημα, για περίπου δυο ώρες και εκεινη την στιγμή ηταν το 11ο πρόσωπο τοσο μακριά απο την Γη, με εξαίρεση τους αστροναύτες που ζουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μια κινεζική διαστημική κάψουλα! 

Πηγη - Daily Mail/Christopher Michel 
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis