Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Οι επιθυμίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψιν

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Οι επιθυμίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψιν
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Οι επιθυμίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψιν

"Είναι αυτονόητο ότι μια πρόταση των Θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης", αλλά υπάρχουν κάποιοι "αμετακίνητοι" όροι και στο τέλος "πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και επανέλαβε ότι για την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. "Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον", είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια μια τέτοια δήλωση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις αναφορές Σόιμπλε πως η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε στους πολίτες πως  υπάρχει πιο εύκολος δρόμος, αν και συνάδει με τα όσα είπε διαψεύδοντας ουσιαστικά πως τηρεί πιο σκληρή στάση από την Άνγκελα Μέρκελ στο ελληνικό ζήτημα. 


ADVERTISEMENT


"Στο τέλος θα υπάρξει ένα συνολικό πακέτο. Και πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα και να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουν οι ειδικοί και σε ό,τι αφορά την τεχνική γνώση, αυτήν την διαθέτει το ΔΝΤ", σημείωσε ο κ. Γιέγκερ απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό και επανέλαβε ότι "για την περαιτέρω διαδικασία, σημείο εκκίνησης για μια -ελπίζουμε γρήγορη και επιτυχή- ολοκλήρωση του προγράμματος, θα είναι αυτό το οποίο θα φέρουν στο τραπέζι οι τρεις Θεσμοί". Υπογράμμισε δε ότι "δεν ισχύει ότι δεν ακούγεται η φωνή της Ελλάδας".

"Σημείο εκκίνησης είναι το τρέχον πρόγραμμα και η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Είπαμε ότι θα δείξουμε ευελιξία, αλλά οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν. Στη Δρέσδη είχαμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει πρόταση. Ενόψει του τέλους του προγράμματος, είδαμε την αναγκαιότητα να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία. Οι τρεις Θεσμοί εχουν την αρμοδιότητα να δουν τα πράγματα συνολικά. Αλλά πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός. Η πρόταση μας εξέπληξε. Πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης, αλλά δεν την έχω δει. Βάσει των σχολίων από την Αθήνα έχει διαμορφωθεί η εντύπωση ότι δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που χρειάζεται, αλλά αξιολόγηση και κρίση μπορούμε να κάνουμε μόνο όταν θα έχουμε το κείμενο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

http://news247.gr