Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 25/06/2015

Η «μάχη» των νομικών επιχειρημάτων συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τους συνηγόρους συγγενών των θυμάτων για το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα έγινε εκρηκτικό με τους γονείς του Παύλου Φύσσα και τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν, ο καθένας για το δικό του λόγο, όταν η συνήγορος των ψαράδων στο Πέραμα Ελένη Ζαφειρίου υπογράμμισε ότι εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς έχει άμεση ευθύνη και η ηγετική ομάδα.

«Μπορούμε να απομονώσουμε το γενικό από το ειδικό; Θα δεχθείτε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν εγκριθεί από τους κατηγορούμενους ηγέτες και βουλευτές; Ότι αυτοί δεν ευθύνονται απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους;», είπε η συνήγορος και συνέχισε: «Γιατί τα στελέχη της Χρυσής Αυγής τι φοβούνται; Τι επιδιώκουν; Θέλουν να προστατευτούν από την σε βάθος εξέταση των εγκληματικών ενεργειών. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και προσπαθούν να αποσώσουν από πάνω τους οποιαδήποτε εγκλήματα. Είναι οι εμπνευστές, οι καθοδηγητές αυτοί που διεύθυναν την ολοκλήρωση των εγκλημάτων. Είναι το πλέον απάνθρωπο μόρφωμα της ιστορίας».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης αλλά και του συνηγόρου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια ο οποίος είπε πως «δεν μπορούν να μιλούν για εγκληματική οργάνωση, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως κατηγορούμενοι».

Η συνήγορος συνέχισε με την ίδια ένταση κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική αλήθεια και βορβορώδεις πράξεις» και όταν αναφέρθηκε στη δολοφονία Φύσσα λέγοντας «η ανθρωποκτονία και η λύσσα του μαχαιριού που γύριζε στην πληγή», ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ξέσπασε από το ακροατήριο φωνάζοντας: «καθίκι» προς τον Γιώργο Ρουπακιά. «Παίρνουν ζωές για αυτό φοβήθηκαν. Έχετε όλα τα δικονομικά στοιχεία για να συμβάλλεται ώστε να πέσει άπλετο φως σε όλα τα σημεία της δίκης. Το αποτελέσματα αυτής της δίκης θα τα παραδώσουμε στα παιδιά μας», συνέχισε η συνήγορος για να ακούσει τους γονείς του Παύλου Φύσσα να της φωνάζουν «Μπράβο κοπέλα μου» και τη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού να βγαίνει με δάκρυα στα μάτια από τη δικαστική αίθουσα.

Έδιναν εντολές

«Έδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις όπως η συγκεκριμένη σε βάρος του ΠΑΜΕ», τόνισαν νωρίτερα οι συνήγοροι των συνδικαλιστών αναφερόμενοι στην, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, νυν και πρώην βουλευτές.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη σαν να επρόκειτο για τέσσερις διαφορετικές δίκες, δηλαδή, τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων και την εγκληματική οργάνωση αποκομμένη από τη δράση της. «Δεν είμαστε οι πρώτοι τυχόντες όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Είναι πρώτοι τυχόντες οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς και όχι. Είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν επίθεση για τη δράση τους στη ζώνη του Περάματος; Προφανώς και όχι. Είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχτηκαν μια ρατσιστική επίθεση; Προφανώς και όχι (…) Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος».

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων για την παράσταση της πολιτικής αγωγής πηγάζουν από το φόβο τους για την αλήθεια και εντάσσονται στην προσπάθεια των κατηγορουμένων βουλευτών να απαλλαγούν από την «ενοχλητική παρουσία» των θυμάτων και των συγγενών τους.

Αυτήν την ώρα τοποθετούνται για το ζήτημα της πολιτικής αγωγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis