Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 23/05/2019

Σε... τροχιά εκλογών µπαίνει από σήµερα και η Αστυνοµία, υπό τον φόβο νέων καταδροµικών επιθέσεων για το θέµα της άδειας του Δηµήτρη Κουφοντίνα. Για τον σχεδιασµό των µέτρων ασφαλείας αναφορικά µε την οµαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας πραγµατοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, µε συµµετέχοντες όλους τους αστυνοµικούς διευθυντές της χώρας.

Στη διαδικασία πήρε µέρος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να διεµήνυσε προς τους αξιωµατικούς: «∆ιαφυλάξτε το κύρος σας». Η φράση αυτή έρχεται µετά τον έντονο εκνευρισµό της υπουργού για την αντίδραση των αστυνοµικών δυνάµεων κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, οπότε έγινε µόνο µία σύλληψη. Τα µέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ερχόµενο Σαββατοκύριακο περιλαµβάνουν τη δηµιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, όπως και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και τα εκλογικά κέντρα.

Ο αρχηγός του Σώµατος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγµατοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, και µάλιστα πέρασε σχεδόν από όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονος προβληµατισµός για τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνοµικών δυνάµεων στις καταδροµικές ενέργειες. ∆εν είναι τυχαίο ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την πληµµελή αντίδραση στην επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τους αρµόδιους αξιωµατικούς. Μεταξύ άλλων, στο µικροσκόπιο θα µπει έγγραφο της κρατικής ασφάλειας που προειδοποιούσε για χτύπηµα στο Κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτηµα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη.

Οι άντρες της φρουράς του Κοινοβουλίου πρόλαβαν προχθές να συλλάβουν ένα από τα µέλη της αναρχικής οµάδας, το οποίο καλείται να απολογηθεί για το κακούργηµα της φθοράς ιστορικού µνηµείου. Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθµό κακουργήµατος, ενώ έλαβε προθεσµία για την Παρασκευή προκειµένου να ετοιµάσει την απολογία του. Στο µεταξύ, οι αστυνοµικοί συνέλαβαν χθες έναν 70χρονο ο οποίος επιχείρησε να ανέβει τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη κρατώντας µια ελληνική σηµαία, µε σκοπό να µπει στη Βουλή. Οπως είπε στους αστυνοµικούς, θεώρησε ότι, επειδή το έκαναν τα µέλη του «Ρουβίκωνα», θα µπορούσε να το κάνει και αυτός.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis