Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 07/07/2015

Δάνειο-γέφυρα 7 δισ ευρώ θα ζητήσει σήμερα από τους ομολόγους στην Ευρωζώνη ο Αλέξης Τσίπρας, πιθανότατα τις επόμενες 48 ώρες για να μπορέσει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της χώρας και να αποφεύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με ιταλό ευρωβουλευτή που επικαλείται το Ansa ο Γιούνκερ έχει ήδη αναπτύξει την συζήτηση για μια τέτοια προοπτική. «Ο άμεσος στόχος είναι να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, κάθε λεπτό είναι πολύτιμο» λέει ο Τζιάνι Πιτέλα.  

Τι προβλέπει η ελληνική πρόταση

Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν διαφέρουν σημαντικά από την πρόταση που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακή, όπως αποκαλύπτει η γερμανική Sueddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι προτάσεις περιλαμβάνουν τηνδιατήρηση της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά αλλά και ΦΠΑ 13% για τα εστιατόρια, όπως άλλωστε και η τελευταία πρόταση Γιούνκερ.

Επίσης, περιλαμβάνονται περιορισμένες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, λόγω των αντιδράσεων υπουργού Άμυνας και αρχηγού του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου (ΑΝΕΛ) Π. Καμμένου. 

 Η Αθήνα προτείνει να παραπεμφθεί αργότερα στο μέλλον η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ ζητάει να αποτελούν μέρος της συμφωνίας ένα αναπτυξιακό πακέτο και δέσμευση για μελλοντική μείωση του δημοσίου χρέους. 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis