Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:12 | 21/02/2019

Μια εντυπωσιακή απόδραση, παρ …ολίγον δραπετών απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

[custom:google-ads]

Πρόκειται για συμβάν με διπλή απόπειρα απόδρασης των ίδιων κακοποιών, μέσα σε λίγες ώρες, από δύο διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Η πρώτη από αυτές απετράπη αλλά η δεύτερη-παρά τα υποτιθέμενα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί και την «επιφυλακή» που υπήρχε, ήταν επιτυχημένη και οδήγησε στην διαφυγή ενός εξ αυτών.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που αποκαλύπτει τις μεγάλες αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ με την αποψίλωση των υπηρεσιών αλλά και με δείγματα αδιαφορίας αστυνομικών. Σε ένα περιστατικό ντροπής για τις αρχές ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοποριακή ασφαλιστική κάλυψη για Αστυνομικούς - Θωρακίζονται και εν ώρα υπηρεσίας

Προ μερικών ημερών λοιπόν αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών αντελήφθησαν την προεργασία απόδρασης τριών κρατουμένων (ένας Αλβανός, ένας Αλγερινός κι ένας Ελληνας) ηλικίας 30-35 ετών που κατηγορούντο για κλοπές και διαρρήξεις.

Ετσι λοιπόν προχώρησαν σε σχηματισμό δικογραφίας για την απόπειρα απόδρασης την οποία συνέταξε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου.

Σε δεύτερη φάση η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην μεταφορά των κρατουμένων στην Εισαγγελία Αθηνών για ν απολογηθούν γι αυτό το συμβάν. Όμως στη διάρκεια της μεταγωγής τους με περιπολικό ο ένας εξ αυτών –ελληνικής καταγωγής- φέρεται να άνοιξε τις χειροπέδες του με άγνωστο τρόπο.

Ακολούθως στο ύψος της πλατείας Βικτωρίας κατόρθωσε να ανοίξει με χαρακτηριστική ευκολία την πόρτα του περιπολικού και διέφυγε μπροστά σους αιφνιδιασμένους αστυνομικούς. Κι αυτό παρότι γνώριζαν την πρόθεση των κακοποιών ν αποδράσουν από την απόπειρα προ ολίγων ωρών και γι αυτό ακριβώς τον λόγο τους οδηγούσαν στο δικαστήριο.

[custom:google-ads]

Τον Ελληνα ποινικό επιχείρησαν να τον ακολουθήσουν κι οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί. Όμως τους δύο τελευταίους που πιθανόν δεν είχαν βγάλει τις χειροπέδες τους …κατόρθωσαν να τους σταματήσουν και να τους συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Με την ΕΛ.ΑΣ να επιχειρεί να εντοπίσει τον άφαντο δραπέτη σε «δεύτερη φάση» αλλά και να εξετάσει τα τεράστια σφάλματα και τις ελλείψεις που ανέδειξαν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis