Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 29/05/2015

Ο Λι Ζισούν καταδικάστηκε σε θάνατο αφού βρέθηκε ένοχος ότι κακοποιούσε «νέα και αγνά» κορίτσια ηλικίας μεταξύ 4 και 11 ετών.
την περίοδο που δίδασκε σε σχολείο σε χωριό στην επαρχία Γανσού μεταξύ 2011 και 2012.


Σε δήλωσή του το Λαϊκό Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας ανέφερε ότι: ο Λι βίασε 21 από τα θύματά του και κακοποίησε σεξουαλικά τα άλλα πέντε στις αίθουσες διδασκαλίας, στους κοιτώνες, και στο δάσος που περιβάλλει το χωριό κοντά στην πόλη Γουσάν, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες μερικά από τα θύματα του Λι είχαν βιαστεί περισσότερες από μία φορά. Καταδικάστηκε σε θάνατο αφού το δικαστήριο του Γανσού αποφάσισε ότι ήταν «σοβαρή απειλή για την κοινωνία».


Το γεγονός έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και η απόφαση της εκτέλεσης έτυχε ευρείας αποδοχής στα social media. Η ευρύτερη κοινωνία της Κίνας δηλώνει συγκλονισμένη για τα νεαρά θύματα.

Το Λαϊκό Ανώτατο Δικαστήριο ανάφερε ότι οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έχουν αυξηθεί στην Κίνα. Τα δικαστήρια εξέτασαν 7145 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησηςπαιδιών το διάστημα 2012 και του 2014 γεγονός το οποίο αποδεικνύει 40 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis