Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 20/10/2016

Την προσήλωσή τους στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Μινσκ επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι χώρες που απαρτίζουν το κουαρτέτο της Νορμανδίας (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ουκρανία), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και η οποία διήρκεσε 5 ώρες.

«Συμφωνήσαμε», πρόσθεσε, «να διευρύνουμε την αποστολή του ΟΑΣΕ κυρίως σε χώρους όπου έχουν αποτραβηχτεί τα ένοπλα τμήματα των δύο πλευρών και εκεί όπου βρίσκεται ο βαρύς στρατιωτικός οπλισμός». «Επικυρώσαμε», συνέχισε ο Πούτιν, «ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απο κοινού προς την πολιτική διευθέτηση μαζί και στο σχέδιο των τελικών συμφωνιών για τη σειρά της υλοποίησης και της συμφωνίας απόδοσης ειδικού καθεστώτος σε χωριστές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας Λουγκάνσκ και Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονιέτσκ» .

«Δυστυχώς», αναφερει ο Ρώσος πρόεδρος, «έγινε πολύ μικρή πρόοδος στα ανθρωπιστικά θέματα, διότι αυτά έχουν να κάνουν με την οργάνωση πληρωμών επιδομάτων και συντάξεων κλπ. Σε αυτό , είπε, δεν υπήρξε καμμία πρόοδος».

«Η σύνοδος του Κουαρτέτου της Νορμανδίας θα μπορούσε να αποβεί ιστορική για την Ουκρανία , πλην όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η βουλή να εξασφαλίσει την ψήφιση των αναγκαίων νομοσχεδίων», δήλωσε εξάλλου ο Ουκρανός βουλευτής και πρώην υπουργός Νέστορ Σούφριτς. «Το να μην ψηφίζουμε σήμερα αυτά τα νομοσχέδια σημαίνει ότι μπλοκάρουμε την υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ», πρόσθεσε. «Είμαστε κοινοβούλιο ειρήνης ή κοινοβούλιο που επιτρέπει στην εξουσία να κρύβεται πίσω απο τον πόλεμο», αναρωτήθηκε ο Σούφριτς επιχειρώντας να πείσει τους συναδέλφους του να υπερψηφίσουν τα σχετικά νομοσχέδια.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis