Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 17/09/2015

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση σε Σερβία, Ουγγαρία και Κροατία, με το προσφυγικό ζήτημα να δημιουργεί έριδες μεταξύ των προαναφερθέντων κρατών.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων με την Σερβία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη διασυνοριακή περιοχή με την Κροατία.

«Αντί να παρέχει την πρέπουσα φροντίδα στους μετανάστες και να τους καταγράφει, τους προωθεί προς την Ουγγαρία και τη Σλοβενία» κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, μιλώντας στην ουγγρική τηλεόραση.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Βουδαπέστης κάλεσε τον Κροάτη πρέσβη προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις.

 

REUTERS/STRINGER

Πρόσφυγες στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Την ίδια ώρα, το Ζάγκρεμπ προειδοποίησε να κλείσει τα σύνορά της με την Σερβία, εφόσον περάσουν στη χώρα ακόμη 8.000 πρόσφυγες – μετανάστες.

«Η Κροατία θα κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία αν ξαναδούμε 8.000 μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα μέσα σε μία ημέρα» προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς.

Σύμφωνα με τον Κροάτη υπουργό, η χώρα δεν διαθέτει τις δομές ώστε να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Οι πρόσφυγες στρέφονται προς την Κροατία, ως εναλλακτική διαδρομή στο ταξίδι προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κατόπιν της απόφασης της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα με την Σερβία.

Σ’ αντίθεση με την ένταση στην περιοχή των Βαλκανίων, η Λετονία έκανε αποδεκτή την ποσόστωση της Ε.Ε. για την εγκατάσταση των προσφύγων.

Κατόπιν της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την πρόταση της Ε.Ε. για την υποδοχή ακόμη 526 προσφύγων.

Σημειώνεται  ότι ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε μόλις 2 εκατ. ανθρώπους. Στη Λετονία, ήδη φιλοξενούνται 250 πρόσφυγες. Η απόφαση της κυβέρνηση λήφθηκε με 10 υπέρ και τρία εναντίον

Διαβάστε περισσότερα στο naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis