Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:42 | 17/03/2016

Το νομοσχέδιο, με το οποίο θα εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με τον κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ θα συζητηθεί αύριο στη Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ την Πέμπτη θα περάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Στο άρθρο 23 προβλέπεται η αφαίρεση των προνομίων των αθλητών, ασχέτως αν αυτοί έχουν δικαιωθεί από ημεδαπό ποινικό δικαστήριο. Εως τώρα στην Ελλάδα υπήρξαν περιπτώσεις αθλητών που δικαιώθηκαν από ποινικό δικαστήριο της ημεδαπής και δεν έχασαν προνόμια, όπως για παράδειγμα τη θέση τους στις Ενοπλες Δυνάμεις ή στο Δημόσιο.

Η εν λόγω ποινική δικαίωση ενός αθλητή δεν συνιστά και δικαίωσή του σε αθλητικό επίπεδο, καθώς το αδίκημά του δεν παραγράφεται και παραμένει ο αποκλεισμός του από τις αθλητικές διοργανώσεις.

Στο άρθρο 23 λοιπόν “τρίζουν” τα προνόμια των αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένη ουσία και έχουν τιμωρηθεί.

Επίσης, στο άρθρο 12 προβλέπονται για πρώτη φορά στην ελληνική νομοθεσία και κυρώσεις κατά των ομοσπονδιών που σε διάστημα δώδεκα μηνών έχουν τέσσερα κρούσματα ντόπινγκ από τους αθλητές τους.

Στην περίπτωση που το νομοσχεδίο δεν ψηφιστεί ως την Παρασκευή ο ελληνικός αθλητισμός θα υποστεί κυρώσεις σχετικά με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μ.ΚΑΟΥΚΗ

 

http://espekm.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis