Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 21/03/2019

Εκτός φυλακής βρίσκονται πλέον οι τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ανήμερα της Πρωταπριλιάς του 2018, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, μεταφέροντας στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 21 κιλά ινδικής κάνναβης.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στο Γάζι, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη που ξεκίνησε όταν εκείνοι δε σταμάτησαν σε σήμα που τους έγινε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο ύψος της Παντάνασσας, έξω από το Ηράκλειο.

[custom:google-ads]

Πρόκειται για δύο Βούλγαρους 25 και 30 ετών κι έναν Αλβανό 34 ετών, οι οποίοι, μάλιστα, αντιστάθηκαν σθεναρά τότε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ, που τους πέρασαν τελικά χειροπέδες. Οι τρεις άνδρες κάθισαν χτες Τετάρτη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τους έκρινε ένοχους.

Ωστόσο, παρά την «καμπάνα» των 8 ετών που τους επιβλήθηκε από το δικαστήριο, και οι τρεις βγαίνουν από τη φυλακή, αφού αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, οι τρεις άνδρες θα είναι ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους από το Πενταμελές Εφετείο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να μετέφεραν την τεράστια ποσότητα χασίς από τα Χανιά στην Ιεράπετρα, όπου διαμένουν. Μετά την ακινητοποίηση και τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις σακούλες που περιείχαν συνολικά 21 κιλά και 50 γραμμάρια κάνναβης.

Αντιδράσεις

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των αστυνομικών, οι οποίοι είδαν να αφήνονται ελεύθερα άτομα, για τη σύλληψη των οποίων συνάδελφοί τους ρίσκαραν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και διοικητής της Άμεσης Δράσης, Γιώργος Πικράκης, έκανε λόγο για ατιμωρησία των κακοποιών, την ώρα που οι αστυνομικοί ρισκάρουν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα για να κάνουν το καθήκον τους.

Αντί για βαρύτατες ποινές, πέφτουν τα «μαλακά»

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και την υπηρετούμε. Παρ’ όλα αυτά, όταν κινδυνεύουμε να χάσουμε τη ζωή μας ή να τραυματιστούμε ώστε να προβούμε στη σύλληψη κάποιου κακοποιού και εκείνος μένει ατιμώρητος, αυτό είναι προκλητικό για εμάς. Πολλές φορές έχει τύχει να τους βλέπουμε μπροστά μας και να μας κοροϊδεύουν επειδή δεν τιμωρήθηκαν για πολύ σοβαρά αδικήματα, και αυτό σίγουρα ρίχνει το ηθικό του απλού αστυνομικού, ο οποίος θέλει να προσφέρει παραπάνω», δήλωσε ο κ. Πικράκης.

[custom:google-ads]

Η χθεσινή δικαστική εξέλιξη ήταν, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ένα μόνο από τα «παράδοξα» που συναντούν μπροστά τους στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πικράκης αναφέρθηκε και στη μετατροπή της κατηγορίας για βόμβα μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα.

«Αντί να έχουμε βαρύτερες ποινές σε κάποια σοβαρά αδικήματα, όπως είναι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, πλέον οι δράστες πέφτουν στα μαλακά», επισήμανε ο Γιώργος Πικράκης, τονίζοντας ακόμη ότι και αυτή η εξέλιξη είναι τουλάχιστον προκλητική για το πλήθος των συναδέλφων του που έχουν τραυματιστεί στην προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Πηγή: neakriti.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis