Εκτός φυλακής ο Δ. Κουφοντίνας - Θα τον υποδεχτεί ο «Ρουβίκωνας»

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Εκτός φυλακής ο Δ. Κουφοντίνας - Θα τον υποδεχτεί ο «Ρουβίκωνας»

Την πύλη των φυλακών περνάει σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά τη νέα διήμερη άδεια που του χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δ. Κουφοντίνας, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν, θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή σήμερα το πρωί στις 9 και θα πρέπει να επιστρέψει την Κυριακή στις 9 το πρωί.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν , καθώς υπενθυμίζεται πως είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες, διχάζοντας τότε την κοινή γνώμη και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην υποδοχή... ο "Ρουβίκωνας"

Για «αγωνιστή - πρότυπο» κάνει λόγο σε κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" και καλεί τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να βρεθούν το πρωί του Σαββάτου έξω από τις φυλακές προκειμένου να «υποδεχτούν» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση, αναφέρεται πως, «αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή πρότυπο Δημήτρη Κουφοντίνα».

Υπενθυμίζεται πως και στην πρώτη άδεια του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση και βασικού εκτελεστή της «Νοέμβρη», τα μέλη του "Ρουβίκωνα" ήταν από τα λίγα άτομα που τον συνάντησαν και μάλιστα τον είχαν συνοδεύσει στο σπίτι του στο Βαρνάβα.

Ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

newpost.gr