Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:52 | 08/12/2014

 

Σε «καθαρισμό» των βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, που αποτυπώνουν όλη τη διαδρομή του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, από το κατάστημα της Πλ. Βικτωρίας όπου βρισκόταν με φίλους του έως και την είσοδο της πολυκατοικίας του, προβαίνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.
 
Τα κλιμάκια των αστυνομικών που ερεύνησαν όλη την περιοχή έχουν συλλέξει αρκετό υλικό της πορείας του άτυχου συγγραφέα, από την πρώτη ανάλυση του οποίου προκύπτουν κάποιες ύποπτες κινήσεις ατόμων κοντά στον 83χρονο άνδρα. Στο ίδιο υλικό συμπεριλαμβάνονται κάποιες καταγραφές, που εστιάζουν σε πολύ κοντινό σημείο από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ζακύνθου 3.
 
Στην είσοδο η πρώτη επαφή του δολοφόνου με το θύμα
 
Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται ειδική επεξεργασία αυτών των εικόνων, με την ελπίδα να προκύψουν «καθαρά» πρόσωπα υπόπτων, που στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει έρευνα αναζήτησης των στοιχείων ταυτότητάς τους, για να διαπιστωθεί αν έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του γνωστού συγγραφέα. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προκύψει «ορφανά» αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τους χώρους της πολυκατοικίας και του διαμερίσματος του Μένη Κουμανταρέα, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις έρευνες στην περίπτωση εντοπισμού υπόπτων, για την ενδεχόμενη ταυτοποίησή τους.  
 
Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η πρώτη επαφή του δολοφόνου με το θύμα έχει γίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί έχει βρεθεί ένα ζευγάρι γυαλιών μυωπίας, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στον Μένη Κουμανταρέα, που πιθανότητα αιφνιδιάστηκε από τον δράστη. Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας δεν φορούσε γυαλιά, όταν βρέθηκε νεκρός πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, παρότι υπήρχαν και άλλα ζευγάρια στο εσωτερικό του διαμερίσματος.
 
Δεν αποκλείεται στην είσοδο της πολυκατοικίας να έχει δεχθεί τα πρώτα χτυπήματα από τον δολοφόνο όταν ο συγγραφέας αντέδρασε στις προθέσεις του. Δηλαδή με κάποια απειλή ή σωματική βία να ανάγκασε τον Μένη Κουμανταρέα να μπουν μαζί στο διαμέρισμά του. Πιο απομακρυσμένο αλλά όχι εντελώς αδύναμο ενδεχόμενο, είναι αυτό της επίθεσης του δράστη στη είσοδο, η λιποθυμία του θύματος από τα χτυπήματα του και η μετέπειτα μεταφορά του στο διαμέρισμα. 
 
Βέβαια οι αστυνομικοί δεν έχουν μαρτυρίες κατοίκων που να άκουσαν κάποια έντονη λογομαχία ή συμπλοκή το επίμαχο χρονικό διάστημα και εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση ο άτυχος συγγραφέας να γνώριζε τον δολοφόνο του.
 
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζουν την καταγγελία του Μένη Κουμανταρέα, πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2012, όταν δήλωσε πως δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα, έξω από το ίδιο του το σπίτι. Όπως είχε καταγγείλει τότε ο ίδιος, ο άγνωστος άνδρας τον είχε βρίσει και τον είχε χτυπήσει. Τότε, ο ίδιος είχε πιστέψει πως η επίθεση που δέχθηκε συνδεόταν με συμμετοχή του ίδιου σε αντιρατσιστική εκδήλωση.
 
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί, έχουν εντοπίσει το πρόσωπο, με το οποίο θα είχε συνάντηση ο 83χρονος, στις 23:15 το βράδυ της Παρασκευής, και προς το παρόν δεν κρίνεται ύποπτο. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, και τα πρώτα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του 83χρονου συγγραφέα.  
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis