Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 16/01/2015

 

Τον ποινικό «πυρήνα», επίθεσης και ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, αναζητούν οι διωκτικές αρχές. Από τα τουλάχιστον 10 άτομα που θα συμμετείχαν, οι 4-5 είναι σκληροί ποινικοί, κάποιοι αλλοδαποί, οι οποίοι θα προέβαιναν στην επίθεση με παρόμοιο τρόπο σαν εκείνον που είχε εκδηλωθεί τον Μάρτιο του 2013 στις φυλακές Τρικάλων. Τότε είχαν αποδράσει 11 άτομα μεταξύ των οποίων και ο Μάριαν Κόλα.
 
Σε αυτόν τον εκτελεστικό πυρήνα θα συμμετείχαν άλλα τουλάχιστον 5 άτομα, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε «βοηθητικό» ρόλο υποστήριξης. Η πρόσμιξη των αυτοσχέδιων εκρηκτικών θα ήταν ισχυρότερη ακόμη και από ΤΝΤ, επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..
 
Στο ίδιο πεδίο αναζήτησης τοποθετείται και ο «Γιώργος» του βιβλίου-βόμβα στο Α.Τ Ιτέας. Αυτός είναι ο ελεύθερος «βομβιστής», που τελειοποίησε την τεχνογνωσία κατασκευής στο… πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται μαζί με την 22χρονη Αγγελική Σ., κάτω από ένα υποστηρικτικό δίκτυο υπόθαλψής τους. Ο 55χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος που φαίνεται να έχει νοικιάσει την αποθήκη της ομάδας Ξηρού στον Ασπρόπυργο, προέρχεται από τις ποινικές «συνεργασίες» της. Δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αναζητήθηκε όταν διαπιστώθηκε η παρουσία του, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί. 
 
Την ίδια ώρα τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, εξετάζουν το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, όταν η Αγγελική στις 29 Δεκεμβρίου 2014, πήγε σε κατάστημα στην Ν. Χαλκηδόνα προκειμένου να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες νιτρομεθανόλης. Προσπαθούν να εντοπίσουν αν πήγε μόνη της ή είχε «συνοδεία». Στο μεταξύ αναζητούν ένα μικρό λευκό βαν μάρκας Φίατ Ντόμπλο, που είχαν σταθμεύσει μέσα στην αποθήκη του Ασπροπύργου, μαζί με το τζιπ που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου. Το συγκεκριμένο όχημα με τις διπλές συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές του, ταιριάζει με το σχεδιάγραμμα τοποθέτησης οπλισμού στο εσωτερικό του.          
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis