Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:12 | 17/06/2015

«Θρήσκος» εμφανίζεται να ήταν ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος είχε δημιουργήσει εικονοστάσι στο κρησφύγετο των «ληστών του Διστόμου» στη Νέα Αγχίαλο και παράλληλα διαπιστώθηκε ότι περιδιάβαινε μοναστήρια της Νέας Μάκρης. Τα ευρήματα αυτά αποτελούν ένα από τα νέα ερωτήματα στην υπόθεση που καλείται να επεξεργαστεί η ΕΛ.ΑΣ.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες των διωκτικών αρχών, ο 34χρονος ποινικός που έθεσε τέλος στη ζωή του με αυτοπυροβολισμό κατά τη διάρκεια της «πολιορκίας» του καταλύματός του στη Νέα Αγχίαλο από αστυνομικούς φαίνεται να είχε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες μια ειδική σχέση με τη θρησκεία και να ήταν προσηλωμένος στα θεία.
 
Οι ιερές εικόνες, τα αναμμένα καντήλια και άλλα σχετικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοικία της Νέας Αγχιάλου, τα οποία έφεραν μόνο ίχνη του 34χρονου αυτόχειρα, αλλά και οι επισκέψεις του σε ιερές μονές της Αττικής που ήρθαν στο φως τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στο κατάλυμα των «ληστών του Διστόμου» στη Νέα Μάκρη αποτελούν επιλογές που επιχειρείται να αναλυθούν από τα στελέχη των διωκτικών αρχών.
 
Και αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που ώθησε έναν ποινικό, ο οποίος προχωρούσε σε σειρά ληστειών τραπεζών και άλλες έκνομες ενέργειες, να αποκτήσει ξαφνικά τέτοια σχέση με τη θρησκεία αλλά και μόλις περικυκλώθηκε από αστυνομικούς να θέσει τέλος στη ζωή του. Σε συνδυασμό μάλιστα με μαρτυρίες άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων ή συγκρατουμένων του ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τέτοιου είδους ανησυχίες».
 
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη επιλογή και η ευαισθησία του Σπ. Δραβίλα μπορεί να σχετίζεται με ψυχολογική πίεση που μπορεί να αισθανόταν για εμπλοκή του σε αιματηρή εγκληματική ενέργεια ή αν υπήρχε μία άλλη άγνωστη πτυχή του ιδιότυπου ψυχισμού του.
 
Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι στον 34χρονο που έθεσε τέλος στην ζωή του δεν είχε αποδοθεί -εν αντιθέσει με άλλους συνεργούς του- καμία ευθύνη για αιματηρή ενέργεια. Ωστόσο είχε θεωρηθεί ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο αλλά και για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού στο χωριό Κούβελας Φθιώτιδας τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως εκτιμούν ότι η δημιουργία ενός περαιτέρω ψυχογραφήματος του 34χρονου και η σκιαγράφηση των ενεργειών του «θα παρουσίαζε ενδιαφέρον».
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από τις έρευνες που πραγματοποιούν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχει προκύψει η παρουσία άλλου ατόμου στα δύο καταλύματα των ενόπλων Σπύρου ΧριστοδούλουΓρηγόρη Τσιρώνη και του προαναφερθέντος αυτόχειρα στη Μαγνησία. Ωστόσο έχουν βρεθεί σε κατασχεθέντα ΙΧ δείγματα γενετικού υλικού με δύο τύπους DNA που επιχειρείται να διαπιστωθεί από ποιους προέρχονται.
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis