Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:13 | 26/06/2020

Πρεπει να ξεκινήσω κανοντας μια βασική ερώτηση , η οποία περνάει από το μυαλό όλων των συναδέλφων:

«Κάθε χρόνο και χειρότερα ; » Ιδού η απορία !!!

Φτάσαμε στα μέσα του 2020 και ο Έλληνας Αστυνομικός μέχρι στιγμης:

1.) Αντιμετώπισε τον εισβολέα προστατεύοντας τα σύνορα της Πατρίδας μας και συνεχίζει να τα προστατεύει , καθως είναι πανετοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπιστεί με τόλμη και θάρρος την Ελληνική μας περηφάνεια και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάβετε μέρος στο νέο διαγωνισμό του Policenet.gr και κερδίστε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο SIGMA® V.M05!

2.) Αντεπεξήλθε στην δύσκολη κατάσταση που πέρασε και περνάει ακόμα η χώρα μας με την πανδημία του Κορωνοιου.

Πέραν αυτών, συγχρόνως, συνέχισε το λειτούργημα που επιτελεί, ποιο δηλαδή;

Να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη και το πολίτευμα της Χώρας.

Τώρα εδώ αρμόζει μια παροιμία: Βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι.

Δυστυχώς, αυτό αντιλαμβανόμαστε καθημερινώς από τις ενέργειες και τις απαιτήσεις των προϊσταμένων, οι οποίοι μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν ζούμε την εποχή που υπήρχαν σκλάβοι και ότι ο Έλληνας Αστυνομικός δεν εργάζεται για αυτούς, αλλά για την Ελληνική κοινωνία. Μάλλον κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει αυτό.

Να μην ξεχνάμε: Ο Έλληνας Αστυνομικός δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, έχει και δικαιώματα τα οποία μετά μεγάλης λύπης καταπατούνται καθημερινώς.

Θα αναφερθώ κατά βάση στις Υπηρεσίες που στελεχώνουν την Διεύθυνση Αστυνομίας και Υποδιεύθυνση Ασφαλειας της Ν/Α Αττικής , αν και τα ίδια συμβαίνουν σε Υπηρεσίες και άλλων Διευθύνσεων.

Λάβαμε πολλά παράπονα από συνάδελφους για την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικης , αναλογικά με τις καθημερινές υποχρεώσεις της εκάστοτε Υπηρεσίας , ήτοι οι λεγόμενες « ανελαστικές και έκτακτες Υπηρεσίες» . Μιλάμε για Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλειας, τα οποία με το υπάρχον προσωπικό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί ξαφνικά εκδίδεται μια διαταγή η οποία ζητάει την διάθεση Αστυνομικών για Υπηρεσία είτε για φύλαξη στόχων , είτε για εκτέλεση Υπηρεσίας σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις και δη στο κέντρο Αθηνών, όπως πχ στην Διεύθυνση Μεταγωγών η σε Τμήματα Ασφαλειας του κέντρου Αθηνών για ενίσχυση σε μεταγωγές κρατουμένων.

Η Διεύθυνση Μεταγωγών, μια νευραλγική Υπηρεσία. Εννοείται πως θα πρέπει να ενισχυθεί για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της , Οχι όμως με την διάθεση Αστυνομικών σε αυτή από Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλειας , γιατί έτσι θεωρούν ορισμένοι ‘’προϊστάμενοι‘’. Δηλαδή θα πρέπει να ενισχύσουμε μια Υπηρεσία , με την αφαιμαξη άλλων νευραλγικών Υπηρεσιών; Αυτή είναι η σωστή διαχείριση του προσωπικού; Συγχαρητήρια κύριοι !!!!

Ας προσθέσουμε εδώ τον όρο «ώστε εφόσον απαιτηθεί». Τι εννοούμε; Ας βάλουμε έναν Αστυνομικό διάθεση και εφόσον απαιτηθεί, όποτε δηλαδή μας καπνίσει, ας τον διαθέσουμε να πάει σε άλλη διεύθυνση για Υπηρεσία. Μάλλον μας ταυτίζετε με τα μπαλάκια του Τένις.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλειας της Ν/Α Αττικης.

Είμαστε Αστυνομικοί, εκτελούμε λειτούργημα , δεν είμαστε ρομπότ, αλλά άνθρωποι, με προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες και υποχρεώσεις. Ας σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα, είτε με στόχους, είτε με Υπηρεσίες, αλλά ας συνεχίσουμε.

Εβδομαδιαία Υπηρεσία; Όνειρο θερινής νυχτός!!! Και εδώ δυστυχώς!!!!

Επίσης λάβαμε πολλά παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων . Πολλά παραδείγματα όπου ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνάει κατά πολύ την χωρητικότητα του εκάστοτε κρατητηρίου . Μιλάμε για Αστυνομικά Τμήματα που κατά την βραδινή βάρδια υπάρχει ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο σκοπός του Τμήματος, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν ακόμα και 20 κρατούμενους , βάζοντας σε κίνδυνο την σωματικής τους ακεραιότητα. Εδώ ας προσθέσουμε ότι κατά καιρούς παρουσιαστηκε, σε ορισμένα κρατητήρια, λόγω των υπεράριθμων κρατούμενων, έξαρση μολυσματικής νόσου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των συναδέλφων αλλά και των κρατουμένων. Παράπονα έγιναν, αποτέλεμα μηδενικό. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι τα αυτονόητα για ορισμένους είναι ακατόρθωτα. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Θα τα λέμε και θα τα ξαναλέμε και οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους .

ΥΓ. Τι γίνεται με την χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων ; Να μην ξεχνάμε, ότι η ημερήσια ανάπαυση είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και απαγορεύεται να καταπατείται.

Περιμένουμε λύσεις και όχι μόνο υποσχέσεις, γιατί από αυτές χορτάσαμε !!!!!.

ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΣΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis