Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:46 | 22/06/2015
Μεγάλη ζωή με Πόρσε, πολυτελής βίλες και πούρα Αβάνας έκαναν οι δύο «αρχηγοί» του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έχοντας ως φόντο την καλλιέργεια χασίς, υδροπονικής κάνναβης και τις εξαγωγές ποσοτήτων στο εξωτερικό.
 
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής, έχει τουλάχιστον 12 συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο «αρχηγοί», με κάποιους από τους πρωταγωνιστές να αποτελούν... έκπληξη, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
 
Εξήγαγαν και σε χώρες της Ε.Ε. 
 
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δύο φυτείες κάνναβης στην Κορώνη Μεσσηνίας και στο Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης, όπως και φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία φαίνεται να γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής υδροπονικής κάνναβης, ενώ έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, μεγάλα χρηματικά ποσά και πολυτελή αυτοκίνητα. Η αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται σε Ηγουμενίτσα, Ερμιονίδα, Μεσσηνία, στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τα νότια προάστια.
 
Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, με τους δύο από αυτούς να παριστάνουν τους «εφοπλιστές» σε χλιδάτα μπαρ και εστιατόρια της παραλιακής.
 
Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
 
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη γρήγορη ανάπτυξη των καλλιεργειών. Έπαιρναν μάλιστα όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Άλλαζαν συχνά κινητά τηλέφωνα, είχαν τσιλιαδόρους και μιλούσαν με κωδικές ονομασίες.
 
Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να διατηρούσαν επαφές με «συνδέσμους» σε διάφορες χώρες προβαίνοντας σε εξαγωγές «καλύτερης ποιότητας» κάνναβης σε... συμφέρουσες τιμές. Οι έρευνες συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ με τους αστυνομικούς να αναζητούν, μεταξύ άλλων, σε ποιες οικονομικές δραστηριότητες «ξέπλεναν» τα έσοδά τους οι έμποροι ναρκωτικών.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis