Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 19/07/2017

Μία περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας από …μυστηριώδη Αφρικανή επισκέπτρια , απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την ΕΛΑΣ ! Με τις διωκτικές αρχές να προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ιδιόμορφο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 10ης Μαίου 2017. Τοτε μία γυναίκα της οποίας η ηλικίας υπολογίζεται ανω των 60 ετών με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με εθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι , κελεμπία κλπ εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασλικών Ταφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.

 Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών , δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγαλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου. 

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες . Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανεκάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα , κι όχι μονο . 

Προσπαθώντας ν αντλήσουν στοιχεία για προγενεστερες και μεταγενέστερες κινήσεις της , αν συμμετείχε σε κάποιο τουριστικό «γκρουπ» και να αντιληφθούν γιατί προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Με τον φόβο ότι ίσως επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και σε άλλα ελληνικά μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους…

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis