Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:24 | 12/01/2015
 
Οι «Θεοχάρηδες» της... 1ης Οκτωβρίου 2014 ήταν τα πρώτα μέλη της επιχειρησιακής ομάδας υλοποίησης του σχεδίου ανατίναξης των φυλακών και απόδρασης των έγκλειστων Πυρήνων, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση σύλληψης έξι ατόμων σε Εξάρχεια, Κολωνάκι, Βύρωνα και Θεσσαλονίκη, παράλληλα με αυτή της σύλληψης του Αντώνη Σταμπούλου, συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, στον Βύρωνα, είχε σκοπό την αποτροπή του σχεδίου επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας ματαίωσης του αιματηρού σχεδίου απόδρασης, βρίσκονταν τρία από αυτά τα έξι άτομα, που συνελήφθησαν. Ήταν ο 31χρονος Π.Μ., ο 27χρονος Φ.Τ. και ο 31χρονος Ε.Ρ. από την Αλβανία, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.
 
«Φοίνικες» και ληστεία
 
Οι δύο πρώτοι, όπως έλεγαν τότε οι ίδιοι αξιωματικοί, είχαν έρθει πριν από «30 ημέρες από την Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης», εκτίμηση που άλλαξε από τα νέα δεδομένα της έρευνας για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Τα ίδια άτομα, είχαν επαφές με 31χρονο συλληφθέντα, κατηγορούμενο για τρεις επιθέσεις του «Σχεδίου Φοίνικας» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, το καλοκαίρι του 2013. Ο συγκεκριμένος έγκλειστος, ήταν εκείνος με τον οποίο είχε επισκεπτήρια και επαφές, η 22χρονη Αγγελική, στις φυλακές και κατά τη διάρκεια της εξελισσόμενης δίκης, ενώ τις επόμενες μέρες αποφυλακίζεται λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου. Οι τρεις ύποπτοι είχαν επαφές με τους έγκλειστους Πυρήνες, οι οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, κινούνται σε επίπεδο «σχεδιασμού» και «στρατολογήσεων» νέων μελών.
 
Ο 31χρονος από την Αλβανία, φερόταν από τους αστυνομικούς να έχει σημαντικό ρόλο στην προμήθεια οπλισμού, και ήταν ο ενδιάμεσος των επαφών των «πυρήνων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι από τους έξι συλληφθέντες, μόνο ο 31χρονος Π.Μ. είναι προφυλακισμένος. Κάποιοι από αυτούς τους τρεις, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι ύποπτοι για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στις 21 Ιουλίου 2014, στην Επανωμή Θεσσαλονίκης με λεία 120.000 ευρώ. 
 
Ο «τηλεφωνικός» πληροφοριοδότης
 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους από τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είχαν ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014, μετά από ένα «ανώνυμο» τηλεφώνημα, στο οποίο ο πληροφοριοδότης έκανε λόγο για άτομα που είχαν οπλισμό για την εκδήλωση τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μάλιστα, η «τηλεφωνική» πληροφορία, προσδιόριζε πως οι τρεις ύποπτοι κατείχαν τα καλάσνικοφ που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στις 30 Δεκεμβρίου 2013, και είχαν συμμετάσχει σε αυτή.
Η πληροφορία ανέφερε ότι οι τρεις ύποπτοι διέπρατταν ληστείες χρησιμοποιώντας κλεμμένες μοτοσικλέτες που έκρυβαν σε υπόγειο γκαράζ, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Διδότου. Σε αυτό το γκαράζ βρέθηκε μοτοσικλέτα, που όμως είχε αγοράσει νόμιμα ο 27χρονος Φ.Τ.
 
Στο σπίτι του 31χρονου Π.Μ. στην οδό Αριστοδήμου στο Κολωνάκι και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό καλάσνικοφ, μία αμυντική χειροβομβίδα, ένα περίστροφο 38 mm, 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο. Σε διαμέρισμα της οδού Αναλήψεως στον Βύρωνα, που είχε πρόσφατα νοικιάσει ο 27χρονος Φ.Τ., και στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη, είχαν βρεθεί μια πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του και στοιχεία «Γιώργος Νούσιας», 121 φυσίγγια των 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πτυσσόμενο αστυνομικό γκλοπ, δυο φωτοβολίδες πυρσοί και δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.
 
Ο Π.Μ. είχε πει στους αστυνομικούς ότι το καλάσνικοφ το είχε προμηθευτεί τον Αύγουστο του 2014 από άγνωστο στην οδό Ακαδημίας. Στην οικία του 31χρονου άνδρα από την Αλβανία στα Εξάρχεια, είχε βρεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.
 
Ο «Θεσσαλονικιός»
 
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Θεσσαλονίκη μετά την εκδήλωση του «Σχεδίου Φοίνικας», από άτομα, που προέρχονταν από εκεί. Μετά τη σύλληψη των δύο 31χρονων τον Ιούλιο του 2013, είχαν εστιάσει την έρευνά τους στον 27χρονο Φ.Τ., που είχε επαφές με άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Είχε φιλικές σχέσεις με τον 31χρονο Σ.Μ., έναν από τους συλληφθέντες του «Σχεδίου Φοίνικας», όπως και η αναζητούμενη Αγγελική. Ο 31χρονος είχε κεντρικό ρόλο στο αναρχικό στέκι «Ναδίρ» της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου και είχε συλληφθεί.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θεωρούν πλέον, πως η μετακίνηση των «τριών» από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, σχετίζεται με την προετοιμασία, ενδεχομένως και με τη συμμετοχή, στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλάσνικοφ που κατασχέθηκε στο σπίτι του Κολωνακίου, είχε χρησιμοποιηθεί όχι σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σε ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με Ρομά, στις 26 Φεβρουαρίου 2012 στο Μενίδι, όπου είχαν βρεθεί 12 κάλυκες από το συγκεκριμένο όπλο.
 
Ένας από τους έξι συλληφθέντες του Οκτωβρίου 2014 παραμένει προφυλακιστέος, ενώ η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους δεν αφορούσε συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, αλλά παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών. Δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αναζητούν τους «πέντε» ελεύθερους…
 
Τι έλεγε ο Π.Μ.
 
Σε ενυπόγραφη επιστολή του στο Διαδίκτυο (www.interarma.info), ο Π.Μ., ο μοναδικός ακόμη προφυλακισμένος του Οκτωβρίου, δήλωνε «περήφανος και αμετανόητος αναρχικός» και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 στο σπίτι μου στο Κολωνάκι, όπου βρισκόμουν με τον σύντροφο Μ.Β., χτύπησαν το κουδούνι τα “σκυλιά” της Αντιτρομοκρατικής. Μετά από μισή ώρα περίπου, αφού βεβαιώθηκα ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής και δυνατότητα σύγκρουσης, άνοιξα την πόρτα, με αποτέλεσμα να εισβάλουν μέσα».
Ακολούθησε και άλλη επιστολή του, στην οποία έκανε λόγο για «τρομοσόου», που κατέρρευσε από τη βαλλιστική εξέταση του καλάσνικοφ, κάτι το οποίο χάλασε το «μαγείρεμα» της Αντιτρομοκρατικής, όπως υποστήριζε. «Τα τηλε-δικαστήρια αμέσως σιώπησαν για την υπόθεση μας και προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τη δίψα των τηλεθεατών για τρομό-σενάρια παίζοντας τη σύλληψη του αναρχικού αγωνιστή Α. Σταμπούλου που τις ίδιες ημέρες βρισκόταν σε διπλανό κελί της αντιτρομοκρατικής», έγραφε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για τον οπλισμό.
 
Πολύ επιθετικός ήταν ο επίλογος του ίδιου κειμένου: «Κλείνοντας, θέλω να πω ότι κατείχα τον οπλισμό γιατί τα όπλα είναι εργαλεία στα χέρια του επαναστάτη για να επιτεθεί στον εχθρό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Απέναντι στην οργανωμένη βία της εξουσίας (μπάτσοι, δικαστήρια, φυλακές) πρέπει να επιτεθούμε ένοπλα δίχως αναστολές. Δεν υπάρχουν αθώοι. Η κοινωνία της σιωπής, της παραίτησης και του συντηρητισμού έχει μερίδιο ευθύνης».
 
ΠΗΓΗ: thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis