Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:43 | 06/06/2017

Ποινικοί με πλούσιο παρελθόν είναι τα αρχηγικά μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής χθες σε συντονισμένες επιχειρήσεις στην Κω, στην Αττική και στην Κορινθία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια σπάει το «απόστημα» του οργανωμένου εγκλήματος στην Κω, όπου επί σειρά ετών υπήρχαν πληροφορίες για ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και μετανάστες. Χθες, συνελήφθησαν περισσότερα από 35 άτομα (Έλληνες και αλλοδαποί), ανάμεσά τους τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που είναι ποινικοί, γνωστοί στις Αρχές. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στην Κω, παρότι η έδρα του κυκλώματος ήταν στην Αθήνα. Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατασχέθηκαν περίπου 20 κιλά), όπως και όπλα και πυρομαχικά.

Παρά τις υπόνοιες της Ασφάλειας ότι μπορεί να εμπλέκονται στο κύκλωμα και ένστολοι δεν προέκυψαν στοιχεία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται ένας πράκτορας (υπεύθυνος για έκδοση εισιτηρίων) και ένα άτομο που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονται πίσω από προστασίες μαγαζιών στην Κω αλλά και πίσω από διακίνηση ναρκωτικών σε συγκεκριμένα τουριστικά σημεία. Η Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις αύριο, προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει την επιχείρηση που μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Κω. 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis