Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 22/10/2015

Σε «φοβισμένο» κάτοχο ή σε συμβολική ενέργεια αποδίδουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τα δύο πεπαλαιωμένα σώματα χειροβομβίδων που εντοπίστηκαν χθες το πρωί, στο Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθηνών.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εντός και εκτός των κτιρίων, τα οποία στεγάζονται στην οδό Κυρίλου Λουκάρεως και Δέγλερη, επιχειρώντας να εντοπίσουν τους κατόχους των δύο χειροβομβίδων, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν πυροδοτικό μηχανισμό και περόνες.

Η μια χειροβομβίδα βρέθηκε στα σκαλιά του πρώτου ορόφου του Ειρηνοδικείου και η δεύτερη σε αίθουσα του δεύτερου ορόφου στο Πταισματοδικείο.

Αρχικά εντοπίστηκε η πρώτη από υπάλληλο του ειρηνοδικείου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εκκένωσαν τον χώρο, περισυνέλλεξαν τα σώματα των χειροβομβίδων και προέβησαν σε έλεγχο των κτιρίων για τον τυχόν εντοπισμό και άλλων παρόμοιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Τα ευρήματα εξετάστηκαν από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τον τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, και στη συνέχεια δόθηκαν σε πυροτεχνουργούς του Στρατού για την εξουδετέρωσή τους.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis