Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 01/10/2019

Αλλαγές για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται μετά και την χθεσινή (30/9) δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο Προεδρικού Διατάγματος με το οπόιο ρυθμίζονται θέματα αστυνομικού προσωπικού, μεταξύ των οποίων και για τους νέους Ειδικούς Φρουρούς που θα προσληφθούν.

Το Π.Δ. υπ' αριθμ. 89, που φέρει τις υπογραφές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τροποποιεί άρθρα που ορίζουν την απασχόληση των Ειδικών Φρουρών.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, οι νέοι Ειδικοί Φρουροί, εκτός της υπηρεσίας τους, θα αναλάβουν και την φύλαξη της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η τροποποιημένη απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει ότι «Κατά τη διάρκεια των διακοπών (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι), η φρούρηση ανατίθεται σε ειδικούς φρουρούς...».

Παράλληλα, η τοποθέτηση των νέων στελεχών δεν μπορεί να περιλαμβάνει μετάθεση σε περιοχή στην οποία υπάγεται ο τόπος συμφερόντων τους, με μόνη εξαίρεση την περιοχή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Σε αντίθεση με παλαιότερη απόφαση, η οποία εξαιρούσε και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Δείτε ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα.

workenter.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis