Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:41 | 15/04/2017

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει στο SDNA το επιχειρηματικό σχέδιο της Αστυνομίας στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη. Ποιοι προκάλεσαν, τι έκαναν τα ΜΑΤ, ποιοι αποκλείστηκαν.

Στον χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου «Γ. Καραισκάκης» εισήλθαν σε δύο φάσεις περίπου 30 αστυνομικοί που ανήκαν σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, γιατί παράγοντες και ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν φανερά εκνευρισμένοι, επιρρίπτοντας ευθύνες σε διαιτησία, σε αντιπάλους κλπ. Οι πρώτοι στράφηκαν εναντίον των διαιτητών και του παρατηρητή, ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών του πειραϊκού σωματείου και με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που πανηγύριζαν.

Στόχος των αστυνομικών ήταν να επικρατήσει σε εκείνο τον χώρο ηρεμία, να προστατευθεί ο διαιτητής και ο παρατηρητής, οι παίκτες να ωθηθούν, να μπουν στα αποδυτήρια και τα επεισόδια να λήξουν. Εκεί υπήρξε η ένταση που περιγράφει και ο Ολυμπιακός, όταν κάποιοι δεν άκουγαν τις εντολές των αστυνομικών.

Επιπλέον, αυτό που αναφέρεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν επιτράπηκε η είσοδος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας (αρμόδια υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής για τέτοιου είδους περιστατικά) είναι αληθές. Ωστόσο οφείλεται στο ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ήσαν με πολιτικά και μέσα στην σύγχυση και στην προσπάθεια να μην υπάρξει εμπλοκή κι άλλων ατόμων δεν έγινε αντιληπτή η ιδιότητα τους. Όμως επιτράπηκε η είσοδος τους μετά.

Όσον αφορά την δεύτερη φάση των επεισοδίων αυτό υπήρξε γύρω στις 10 το βράδυ με την εισβολή φανατικών οπαδών στον χώρο των VIP ύστερα από δηλώσεις για «απρόκλητη επίθεση μας» νωρίτερα στα αποδυτήρια.

Εκεί τραυματίσθηκαν τέσσερις αστυνομικοί (με κακώσεις στα χέρια και στο σώμα), οι οποίοι εξήλθαν αμέσως από το νοσοκομείο, ενω υπήρξαν συλλήψεις πέντε ατόμων ηλικίας από 17 έως 27 ετών. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες ήσαν «γνωστοί» στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς πάντως να έχουν καταδικασθεί για επεισόδια».

Σε αυτή την ανάλυση και την εκδοχή των γεγονότων προχώρησαν κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με τα επεισόδια το βράδυ της Μ. Πέμπτης στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» για τα οποία διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις και έχουν υπάρξει καταγγελίες για «αναίτια επίθεση αστυνομικών εναντίον παραγόντων, αθλητών αλλά και υπαλλήλων στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού». Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να «ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική της αστυνομίας σε τέτοιου είδους επεισόδια, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με την κλιμάκωση της εντασης»υποστηρίζουν ότι .

Πηγή:   www.sdna.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis