Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:42 | 15/10/2015

Μπορεί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, μετά από 3,5 χρόνια στον Κορυδαλλό και το Δρομοκαΐτειο και έξι απορριφθέντα αιτήματα αποφυλάκισης, ωστόσο η σύζυγος του πρώην κραταιού υπουργού συνεχίζει να στερείται την ελευθερία της.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εγγυοδοσία που της επιβλήθηκε από το δικαστήριο, η οποία ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι της, η κα Σταμάτη δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ, που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της έθεσε ως όρο για να την αποφυλακίσει.

Η τελική εγγύηση μάλιστα διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος, ενώ νωρίτερα η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτη τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της και αποφάσισε να αποφυλακιστεί εκτός από την χρηματική εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης, 3 φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της Υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση  που δήλωσε.

«Με άκρα επιείκεια  αποφάσισε  το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου με νόημα υπονοώντας προφανώς την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκφράζουμε τη βαθιά πίστη στη δικαιοσύνη και ελπίζουμε πως το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε μια δίκαιη λύση» είπε ο κ. Γ. Κοτσαλής. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για «θετικό βήμα προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η Βίκυ Σταμάτη θα καταφέρει να βρει τα χρήματα της εγγύησης . «Μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα θα παραμένει στο Δρομοκαΐτειο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Βίκυ μερικές φορές στερείται και στοιχειώδη».

Ως εκ τούτου, η Βίκη Σταμάτη παραμένει φυλακισμένη και εκτίοντας την 12ετή ποινή φυλάκισης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, έως ότου να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης και να το καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως προβλέπεται.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis