Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 10/04/2017

Οι δύο δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωτο μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμιση η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

 

Ελεύθεροι με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο.

Αφορμή ήταν μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμιση η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που ισχυρίζεται ότι η διαφημιστική εταιρεία της κ. Νικολοπούλου αναλαμβάνει δουλείες από φαρμακευτικές εταιρείες.

Η κ. Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά.

Αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και για την υπόθεση να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και οι ισχυρισμοί της μηνύτριας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βαξεβάνης επέμενε στην βασιμότητα όσων έχει δημοσιεύσει για την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η μήνυση της κ. Νικολοπούλου βάλλει κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας.


Πηγή:  www.skai.gr 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis