Ελεύθεροι υπό όρους οι έξι για το κύκλωμα εκβιαστών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ
Ελεύθεροι υπό όρους οι έξι για το κύκλωμα εκβιαστών

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους και οι έξι κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα και έξω από τις φυλακές εκτελώντας συμβόλαια θανάτου και μαφιόζικες επιθέσεις.

Στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η Ιωάννα Χήρα σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι πέντε

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιπο πέντε κατηγορούμενοι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα. Συγκεκριμένα, ελεύθεροι έφυγαν από τα δικαστήρια οι Ευστάθιος Πανάγου που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, Σαίντ Αφσαργιαν που κατηγορείται για εκρήξεις, Γεώργιος Βερεσές που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου.

Τι είπαν οι γονείς του Γ. Σκαφτούρου

Δυο γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά δηλώνουν οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου στην απολογία τους για τις κατηγορίες της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος και εκρήξεις.

Ο Νίκος Σκαφτούρος υποστηρίζει: «Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».

http://www.newsbeast.gr